KTM-motorfiets

De KTM LC4-motorfiets fungeert bij 11 Luchtmobiele Brigade als algemeen vervoersmiddel voor personeel.

Het kan dat actuele informatie nog niet is toegevoegd op deze pagina.

Specificaties

  • Gewicht:  173 kilo
  • Motor: 398 cc, 25 kilowatt/7.200 toeren per minuut
  • Brandstof: benzine
  • In gebruik bij: Koninklijke Landmacht, 11 Luchtmobiele Brigade
Vergroot afbeelding Korporaal Bas Groenen is een luchtmobiele monteur wielvoertuigen bij 11 Herstelcompagnie en voert zijn werkzaamheden uit met behulp van de KTM crossmotor.
Korporaal Bas Groenen is een luchtmobiele monteur wielvoertuigen bij 11 Herstelcompagnie en voert zijn werkzaamheden uit met behulp van de KTM crossmotor.

Achter de linies

De luchtmobiele brigade heeft als enige landmachteenheid motoren. Luchtmobiele militairen moeten langere tijd zelfstandig kunnen opereren, eventueel zelfs achter de vijandelijke linies. Ze worden vervoerd per helikopter en de kleine en lichte KTM-motor kan gemakkelijk worden meegenomen. De motor kan op de weg en in moeilijk toegankelijk terrein uit de voeten. De KTM kan dankzij een 18 liter brandstoftank een forse afstand afleggen zonder te tanken.

Verbindingen onderhouden

De motorfiets gebruikt voor snel personenvervoer, bijvoorbeeld om verbindingen tussen eenheden in het veld en commandoposten te onderhouden. Het is mogelijk om een tweede persoon mee te nemen. Zo gaat het vervoer van 1 of 2 personen niet ten koste van andere (schaarse) vervoersmiddelen, die bijvoorbeeld ook als wapenplatform worden gebruikt.