Portret reservist Simon Le Fevre

Deze video uit 2016 maakt deel uit van een serie portretten over reservisten bij Defensie. In deze video staat Simon Le Fevre centraal. In het dagelijks leven werkt hij als technische leidinggevende/teammanager bij een advies- en ingenieursbureau. Hij zet zich daarnaast in als reservist bij de Koninklijke Landmacht.

Een collega vertelde tegen mij: Simon, we zijn op zoek naar burgers die we in kunnen zetten als militair, als reservist. Voordat ik mij definitief aanmeldde heb ik mij goed geïnformeerd. Van wat betekent dat nou, reservist. Toen ik daar een duidelijk beeld van had heb ik me definitief aangemeld en ben ik de opleiding ingegaan.

Ik werk bij een adviesingenieursbureau. Daar ben ik technisch leidinggevende, teammanager. We werken binnen de afdeling civiele techniek. Binnen Defensie ben ik functioneel specialist en tevens lid van het managementteam van netwerk infrastructuur. Daar heb ik ook een leidinggevende rol, samen met een aantal andere mensen. Het zijn allemaal mensen die een technische achtergrond hebben, die werken aan projecten in een technische omgeving.

Regelmatig denk ik natuurlijk nog terug aan de tijd dat ik in Irak zat. Dat waren hele intense dagen. En ook de dingen die we meemaakten... dat was zeer intensief. Het moment dat Paul Bremer tijdens de persconferentie in december 2003 riep "We've got him" waren wij zwaar onder de indruk. En dat zijn natuurlijk ervaringen, dat laat je nooit meer los. 

Begin 2008 ben ik naar Afghanistan geweest. We hebben heel veel verschillende projecten uitgevoerd. Projecten gedaan om de levenssituatie van mensen te verbeteren. 

Als ik thuis kom zijn ze natuurlijk heel enthousiast, want ze hebben mij gemist en ik heb hen gemist. We hebben natuurlijk wel contact gehouden, maar ze vliegen me wel om mijn nek. Ze geven mij wel een heel welkom gevoel. Wat ik voor mijn werkgever doe, wat we als gezin hebben en het werk voor Defensie. Die driehoek, die moet in balans zijn. Dus we zitten regelmatig met de agenda's op tafel om dingen op elkaar af te stemmen.