Routebeschrijving en vervoer

U kunt het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg met de auto en het openbaar vervoer bereiken. Als u niet zelfstandig kunt reizen, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden.

Militair Revalidatie Centrum Aardenburg

Adres

Militair Revalidatie Centrum Aardenburg
Korte Molenweg 3
3941 PW, Doorn

Routebeschrijving

Met de auto

Het MRC ligt aan de weg van Driebergen naar Doorn (N225), dichtbij het dorpscentrum van Doorn.

Vanaf Utrecht: neem vanaf de A12 afslag 20 Driebergen en rij richting Doorn (N225). Voorbij het plaatsnaambord ‘Doorn’ is het de eerste afslag rechts.

Vanaf Arnhem: neem vanaf de A12 afslag 22 Maarsbergen. Rij eerst richting Leersum (N226) en daarna richting Doorn (N225). Rij in het centrum van Doorn rechtdoor richting Driebergen-Zeist (N225). Sla na 500 meter linksaf de Korte Molenweg in.

Vanaf Amersfoort: neem vanaf de A28 afslag 5 Maarn en rij richting Doorn (N227). Sla in het centrum van Doorn rechtsaf richting Driebergen-Zeist (N225). Sla na 500 meter linksaf de Korte Molenweg in.

Met het openbaar Vervoer

Het MRC is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De vertrek- en aankomsttijden vindt u op 9292.nl of telefonisch op 0900-9292 (90ct per minuut).

Vanaf NS-station Utrecht/Driebergen-Zeist: Neem bus 50 richting Doorn/Wageningen of bus 56 richting Doorn/Wijk bij Duurstede. Stap uit bij bushalte Berkenweg. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het MRC, via de voetgangersingang naast de bushalte.

Vanaf NS-Station Amersfoort: Neem bus 56 naar Doorn/Wijk bij Duurstede. Stap uit bij bushalte Berkenweg. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het MRC, via de voetgangersingang naast de bushalte.

Vervoersmogelijkheden

Als u niet in staat bent om zelfstandig te reizen, kunt u gebruik maken van vervoer om bij het MRC te komen. U kunt bij het Transferpunt op het Verpleegcentrum terecht met vragen over vervoersmogelijkheden.

Militair
Militairen kunnen gebruik maken van de dienst Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie (DVVO). Voor de eerste dag van uw revalidatie moet uw eigen eenheid vervoer bij DVVO aanvragen. Daarna regelt uw revalidantenbegeleider dit.

Burger
Burgers kunnen vervoer naar het MRC aanvragen bij hun zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekering of ze dit vervoer vergoeden.

Vervoer zonder medische noodzaak (sociaal vervoer)

Vervoer zonder medische noodzaak is sociaal vervoer. U gaat dan niet naar een arts, maar u wilt bijvoorbeeld familie of vrienden bezoeken. De kosten voor dit vervoer verschillen per regio.

Regiotaxi
Regiotaxi’s zijn een soort sociaal vervoer. U deelt een regiotaxi(busje) met anderen. De route is daarom niet altijd de kortste of snelste route. Tarieven en regels verschillen per regio. Informatiefolders zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Als u een mobiliteitsbeperking heeft, dan heeft u recht op een vervoers-reductiepas (wet maatschappelijke ondersteuning). Met deze pas kunt u tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de regiotaxi. U vraagt de pas aan bij uw gemeente. Meestal moet u het aanvraagformulier online invullen. De aanvraag kan 8 weken duren.

Valys
Een ander soort sociaal vervoer is Valys. Valys geeft u een aantal kilometers per jaar die u kunt gebruiken als u verder dan 5 openbaarvervoerszones reist. U moet voldoen aan strenge criteria om kilometers te krijgen van Valys.

Ziekenvervoer

U kunt zittend ziekenvervoer krijgen als u tijdens uw verblijf in het Verpleegcentrum naar het ziekenhuis moet voor een controle-afspraak of als u in het weekend naar huis gaat. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van dit vervoer.

U moet aan een van de 5 landelijk vastgestelde voorwaarden voldoen om ziekenvervoer vanuit uw basisverzekering vergoed te krijgen:

  • Vervoer in verband met nierdialyse.
  • Vervoer in verband met chemo- of radiotherapie.
  • Vervoer als u een visuele beperking heeft.
  • Vervoer indien u (semi) permanent rolstoel gebonden bent.
  • De hardheidsclausule (een eventuele extra vergoeding zonder dat u aan bovenstaande voorwaarden voldoet) is van kracht indien u langdurig en/of frequent voor behandeling naar een zorginstelling moet komen.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden zittend ziekenvervoer vanuit hun aanvullende verzekering. U kunt een machtigingsformulier opvragen bij uw verzekeraar als u voldoet aan de voorwaarden. De arts in het MRC Aardenburg kan een medische verklaring afgeven voor vervoer in de basisverzekering of de aanvullende vervoersregeling.

Bij de meeste verzekeraars is een aparte machtiging nodig om vervoer voor weekendverlof vergoed te krijgen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te informeren naar uw polisvoorwaarden. Het kan dat u voor zittend ziekenvervoer een eigen bijdrage moet betalen. De hoogte van deze eigen bijdrage verschilt per verzekeraar. Deze eigen bijdrage staat los van uw (wettelijk) eigen risico.

Uw zorgverzekeraar heeft een contract met bepaalde taxibedrijven. Als u gebruik maakt van andere taxibedrijven vergoedt uw zorgverzekeraar maar een deel.

Let op: Regel de aanvraag voor zittend ziekenvervoer bij uw zorgverzekeraar op tijd. De taxi’s worden pas vergoed als u de machtiging heeft van uw zorgverzekeraar. Bij sommige verzekeraars kan het na uw aanvraag 2 weken duren voor u de machtiging ontvangt.

Eigen vervoer

In sommige gevallen vergoedt uw verzekeraar eigen vervoer. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over de mogelijkheden.