Militair Revalidatie Centrum behandelt Oekraïense militairen

Het Militair Revalidatie Centrum behandelt de komende periode 3 Oekraïense militairen. Zij kunnen in eigen land niet de specialistische zorg krijgen, die in het MRC in Doorn wel voor handen is. Het gaat om militairen met complexe aandoeningen en multitrauma.

Zowel de revalidanten als de experts van het MRC hebben hier baat bij. De Oekraïners krijgen in het MRC wél de benodigde zorg. De behandelaars kunnen hun specifieke expertise op peil houden. Het aantal Nederlandse revalidanten met complexe aandoeningen is namelijk beperkt.

Volgens commandant MRC kolonel Léon Jans past het verzoek van Oekraïne uitstekend in de ambitie van het centrum. “Die is om te allen tijde de beste revalidatiezorg voor militairen te leveren. Hun komst is van toegevoegde waarde voor hun eigen kwaliteit van leven, de expertise van mijn personeel en de hoofdtaak van het MRC.”

Samenwerkingsafspraak

De militairen zijn naar Nederland gekomen vanwege een samenwerkingsafspraak tussen de NAVO en Oekraïne. De revalidatie van het 3-tal leidt niet tot verdringing of wachttijden.