Informatie voor werkgevers van reservisten

Veel werkgevers hebben geen ervaring met reservisten. Zij vragen zich vaak af wat de gevolgen zijn als een medewerker reservist is of wordt.

Onderscheidend

Samenwerking en uitruil met Defensie van zowel personeel als materieel is voor u een uitstekende mogelijkheid om onderscheidend bedrijfsbeleid te maken. U draagt bij aan vrede en veiligheid, en het is een manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Door het maken van afspraken kunnen uw organisatie en Defensie beiden op het juiste moment beschikken over personeel en materieel.

Meerwaarde voor uw organisatie

Door hun werk bij Defensie hebben reservisten een extra waarde voor hun werkgever. Als militair leren zij leiding te geven en te ontvangen. Daarnaast zijn ze als geen ander gewend om in een team te werken. Zij zijn integer, flexibel, professioneel, weten wat verantwoordelijkheid inhoudt en hebben een can do-mentaliteit.

Defensie biedt hen de mogelijkheid opleidingen te volgen die ook in hun civiele loopbaan van pas komen. Bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven, besluitvorming, bedrijfshulpverlening, communicatie en logistiek.

Verplichtingen voor de reservist

Defensie roept onder normale omstandigheden reservisten niet verplicht op. Reservisten moeten wel een aantal dagen per jaar deelnemen aan militaire opleidingen, oefeningen en inzet. Defensie probeert altijd afspraken te maken met de reservist en de werkgever.

Meer informatie voor werkgevers

Belangrijke informatie over uw rol als werkgever van een reservist vindt u op www.werkenbijdefensie.nl/reservist-werkgever. Denk bijvoorbeeld aan gevolgen van arbeidsongeschiktheid, tegemoetkoming in kosten bij langdurige inzet.

Mocht u daarna nog vragen hebben, neem dan contact op met het ServiceCentrum Employer Support Reservisten. Voor een uitgebreide uitleg komen we graag bij u langs.

ServiceCentrum Employer Support Reservisten.
E-mail: employersupport@mindef.nl.