Werkgeversportret Dienst Vervoer & Ondersteuning

Deze video uit 2016 maakt deel uit van een serie portretten over werkgevers die reservisten van Defensie in dienst hebben. In deze video staat de Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O) van het ministerie van Justitie en Veiligheid centraal. Algemeen directeur Erik de Borst vertelt dat reservisten de ruimte krijgen om te werken aan training en uitzending voor de krijgsmacht.

Het vervoer van gedetineerden met de witte cellenbussen is het meest zichtbare werk van de Dienst Vervoer en Ondersteuning, kortweg de DV&O.

Wij hebben een aantal reservisten in dienst. Die geven wij de ruimte om te werken aan training, aan uitzending voor de krijgsmacht. 

Na mijn Korps Mariniers ben ik overgestapt naar Justitie en daar werk ik nog steeds bij. 

De krijgsmacht wil steeds meer gaan werken met een flexibele schil van reservisten. En daar geven wij als dienst graag de ruimte voor. 

Ik heb heel veel ceremoniële taken van Defensie overgezet naar Justitie.

Interessant is voor mij, en daar moeten we nog best stappen in zetten, om precies te weten wat die 32 reservisten nou eigenlijk doen bij Defensie en wat ze doen bij ons, en om dan een goeie match te maken. Maar het is natuurlijk waar, mensen hebben allerlei trainingen en opleidingen en ervaringen bij Defensie gedaan, en daar kan ik een op een bij onze executieve dienst dankbaar gebruik van maken.

Bijvoorbeeld 5 jaar geleden het vaandel. Het is traditie bij Defensie om het vaandel te eren. Dat hebben wij dus nu ook bij onze dienst. En bij elke gelegenheid wordt het vaandel meegenomen, onder andere bij bijvoorbeeld BOA-beëdigingen en diploma-uitreikingen. Daarbij hebben wij 3 divisies en elke divisie heeft zijn eigen schildje. En ook dat is eigenlijk van Defensie meegenomen.

Nou, wij hebben wel beleid dat we ruimte geven aan onze reservisten, maar dat is de volgende stap die ik nog graag wil zetten. Nog meer het nut, het directe nut, voor onze dienst verder te verkennen.