Duizenden bezoekers op openingsdag Marinedagen 2022

Zo'n 35.000 mensen hebben vandaag de Marinedagen 2022 bezocht. Ook morgen is de Marinebasis Den Helder nog de hele dag geopend voor het publiek. Het evenement met het thema ‘Workforce of the Future’ biedt de mogelijkheid van een kijkje achter de schermen bij het operationele domein van de Koninklijke Marine.

Diverse schepen zijn tijdens de Marinedagen geopend voor het publiek. Zo kan men aan boord van Zr.Ms Tromp, Rotterdam, Holland, Makkum, Mercuur en Schiedam. Ook zijn er buitenlandse schepen te bezoeken. Het Britse landing ship dock Mounts Bay is met zijn bijna 180 meter een indrukwekkende verschijning. 

Verder zijn er beide dagen demonstraties. De Koninklijke Marine toont onder meer hoe de mijnendienst een explosief tot ontploffing brengt. Het Korps Mariniers voert een amfibische landing uit en het Fleet Marine Squadron brengt een snelle drugsboot tot stoppen.

Jongste doelgroep

Ook voor de jongste doelgroep is er veel leuks te beleven. Zij kunnen klimmen en klauteren, en sparen voor een volle stempelkaart. Daarmee verdienen zij een heuse marinebaret! 

Meer informatie

De Marinedagen vinden ook nog plaats op zondag 10 juli in Den Helder. Meer weten en het evenement bijwonen? Ga voor meer informatie naar de Marinedagen-pagina op defensie.nl  of download de Marinedagen-app