Veiligheid Innovatie Competitie (VIC 2017)

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Daarover gaat de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 met als thema ‘Technologie dichterbij’.

Veiligheid Innovatie Competitie 2017

Veiligheid Innovatie Competitie 2017

Technologie versterkt onze zintuigen. Daardoor kunnen we nauwkeuriger en sneller waarnemen. Dat verrijkt ons inzicht en vergroot onze capaciteiten. Denk bijvoorbeeld aan waarneming met een virtual reality bril of het vastleggen van bewijsmateriaal met bodycams.

Nieuwe technologieën zijn onmisbaar voor de overheid. Ze maken het werk beter en effectiever. Of het nu gaat om een politieagent op straat, militair op missie of gevangenisbewaarder.

Voor wie?

Ben jij een MKB’er of startup? Laat je inspireren door het thema van dit jaar en bedenk een innovatief idee. Een jury beoordeelt de inzendingen en selecteert een aantal finalisten. De winnaar krijgt een ontwikkelopdracht van €200.000.

Voorlichtingsdag

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op 29 juni in het Auditorium van De Yp in Den Haag. De betrokken organisaties vertellen je alles over het thema. Natuurlijk is er volop mogelijkheid om vragen te stellen. Stuur een e-mail met je naam, voorletters en bedrijfsnaam naar vic@minvenj.nl om je aan te melden.

Meedoen?

Je kunt je inschrijven voor de competitie op www.tenderned.nl. De inschrijving sluit op 4 september.

Over de competitie

De Veiligheid Innovatie Competitie is een landelijke competitie voor MKB en startups. Het is een manier om nieuw oplossingen te vinden voor veiligheidsvraagstukken. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Defensie en de Nationale Politie dagen ondernemend Nederland jaarlijks uit met een innovatief idee te komen over een bepaald thema.
Voorgaande edities van de VIC leidden tot creatieve oplossingen voor onder meer slimme toegangscontrole en intelligente datavisualisatie.

Zie ook