Veiligheid Innovatie Competitie (VIC2017)

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Daarover ging de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 met als thema ‘Technologie dichterbij’.

Technologie versterkt onze zintuigen. Daardoor kunnen we nauwkeuriger en sneller waarnemen. Dat verrijkt ons inzicht en vergroot onze capaciteiten. Denk bijvoorbeeld aan waarneming met een virtual reality bril of het vastleggen van bewijsmateriaal met bodycams.

Nieuwe technologieën zijn onmisbaar voor de overheid. Ze maken het werk beter en effectiever. Of het nu gaat om een politieagent op straat, militair op missie of gevangenisbewaarder.

Over de competitie

De Veiligheid Innovatie Competitie is een landelijke competitie voor MKB en startups. Het is een manier om nieuw oplossingen te vinden voor veiligheidsvraagstukken. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Defensie en de Nationale Politie dagen ondernemend Nederland jaarlijks uit met een innovatief idee te komen over een bepaald thema.
Voorgaande edities van de VIC leidden tot creatieve oplossingen voor onder meer slimme toegangscontrole en intelligente datavisualisatie.