Defensie Innovatie Competitie (DIC 2021)

Slimme technologie kan onderhoud van bijvoorbeeld voertuigen en vaartuigen efficiënter en effectiever maken. Over dit onderwerp gaat de Defensie Innovatie Competitie 2021. Defensie daagt het bedrijfsleven uit om met nieuwe ideeën te komen voor zogenoemde advanced maintenance.

Video: Animatie Defensie Innovatie Competitie 2021

Animatie Defensie Innovatie Competitie 2021

Onderhoud van bijvoorbeeld voertuigen en vaartuigen kan efficiënter en effectiever. Deze zogenoemde assets zijn van cruciaal belang voor het optreden van Defensie. Betrouwbaarheid en beschikbaarheid spelen daarbij een grote rol.

Defensievraagstukken

Met de Defensie Innovatie Competitie wil Defensie de creativiteit en mogelijkheden van het midden- en kleinbedrijf en start-ups benutten om de krijgsmacht te blijven vernieuwen. Zo kan Defensie bijblijven in de snelle ontwikkelingen van deze wereld.

Voorlichtingsbijeenkomst 7 juli

Defensie geeft op 7 juli een toelichting op de intenties en verwachtingen van de DIC2021. Kijk voor meer informatie in de download leidraad voor inschrijving.

Winnaar DIC2020

Vorig jaar ging Embedded Acoustics met de prijs aan de haal. Het bedrijf uit Delft ontwikkelde de Pico Monitor, een health tracker die zowel uit polsband als oordop bestaat. Commandanten kunnen hiermee op afstand vitale functies controleren.

Het bedrijf kreeg € 200.000 om het idee verder uit te werken. Defensie hoopt de monitor in 2022 te testen.