Defensie Innovatie Competitie (DIC 2020)

Slimme technologie kan de gezondheidzorg voor militairen helpen verbeteren. Over dit onderwerp gaat de Defensie Innovatie Competitie 2020. 

Defensie daagt het bedrijfsleven uit om met nieuwe ideeën te komen voor zogenoemde smart medics-systemen.

Animatie Defensie Innovatie Competitie 2020

Defensie Innovatie Competitie (DIC2020)

Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk op verbeterde manieren inzicht te krijgen in de gezondheid en inzetbaarheid van militairen. Dat leidt tot betere zorg onder alle omstandigheden.

Technologie kan bijvoorbeeld een rol spelen in preventie, behandeling of zorg op afstand. Ook maakt die het verloop van medische overdracht sneller en accurater.

Defensievraagstukken

Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie start-ups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen voor het beter en veiliger optreden van militairen. De innovatiecompetitie is een manier om oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken.

€ 200.000

De sluitingsdatum voor inzendingen is 3 september. De jury kiest vervolgens 5 finalisten. De winnaar, die na een presentatie op 26 november wordt bekendgemaakt, ontvangt € 200.000 voor een ontwikkelopdracht.

Voorlichtingsbijeenkomst

Defensie geeft op 2 juli een toelichting op de intenties en verwachtingen van de DIC2020. Locatie: Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Aanmelden uiterlijk 26 juni 12.00 uur via de berichtenmodule in Negometrix of per e-mail aan M.v.oostveen.01@mindef.nl en S.Scheer@mindef.nl.  Kijk voor meer informatie in de download leidraad voor inschrijving.

Inschrijven

Kijk voor inschrijving op platform Negometrix.

Winnaar DIC2019

Vorig jaar ging de Defensie Innovatie Competitie over Smart Robotics. Winnaar was Tective Robotics. De firma bedacht de SkyHive, een systeem waarmee 3 tot 10 kleine drones gelanceerd worden vanuit een lanceermodule, en daar ook weer in terugkomen. De module kan op de rug van een militair of op een voertuig worden vervoerd.