Meest gestelde vragen over MijnCMH
Op deze pagina vindt u antwoord op veel gestelde vragen over het patiëntenportaal MijnCMH.
Vragen en antwoorden
-
Inloggen
-
- Computer of tablet met internetverbinding.
- DigiD met sms-functie.
- Mobiele telefoon.
-
U kunt in MijnCMH inloggen als u voor een consult of behandeling in het Centraal Militair Hospitaal (CMH) bent geweest. Ook moet uw legitimatiebewijs zijn gecontroleerd en geregistreerd in het CMH. U kunt inloggen met uw DigiD met sms-functie.
-
Als u geen gebruik maakt van MijnCMH wordt u, om veiligheidsredenen na 15 minuten automatisch uitgelogd.
-
- Uw BSN-nummer is nog niet bekend bij ons. Geef uw BSN-nummer door bij de polikliniek waar u onder behandeling bent.
- Er is iets mis met uw DigiD. Lees meer hierover op de website van DigiD.
- Mogelijk voldoet uw browser en/of besturingssysteem niet aan de minimale eisen om in te loggen met DigiD. Het kan zijn dat u uw computer moet upgraden. Heeft u bijvoorbeeld een computer met Internet Explorer 8? Dan moet u uw browser upgraden naar Internet Explorer 9.
- In sommige gevallen is het nodig de 'cookies' bij uw browsergeschiedenis te wissen zodat u weer correct kan inloggen.
-
-
Privacy
-
Wij gaan met uw digitale gegevens om volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit betekent bijvoorbeeld dat we uw gegevens niet zomaar met derden mogen delen. U kunt zelf ook bijdragen aan een veilig gebruik van MijnCMH:
- Log uit op het moment dat u MijnCMH niet meer actief gebruikt en sluit daarna de browser.
- Ga zorgvuldig om met afdrukken die u maakt van uw gegevens.
- Uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bewaar deze daarom op een veilige plek.
- Sla uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Iedereen die toegang heeft tot uw computer, kan dan ook uw inlognaam en wachtwoord zien.
- Gebruik een screensaver. Voorbijgangers kunnen uw gegevens dan niet direct zien als u even weg bent van uw computer.
- Gebruikt u draadloos internet? Zorg er dan voor dat uw internetmodem of router beveiligd is met een wachtwoord. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruik maken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit doet.
-
Alle gegevens die u in MijnCMH invoert, bijvoorbeeld vragen en antwoorden in een e-consult, worden bewaard in uw medisch dossier. Alleen zorgverleners die toegang hebben tot uw dossier, kunnen deze gegevens inzien.
Wij willen graag weten hoe vaak MijnCMH wordt gebruikt. Daarom registeren we de keren dat u inlogt.
-
Op MijnCMH heeft u contact met een zorgverlener uit uw behandelteam, net als tijdens een consult op de polikliniek.
-
Nee. Uw medische gegevens op MijnCMH worden met niemand gedeeld, tenzij u daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.
-
-
Eisen aan uw computer en browser
-
U kunt MijnCMH gebruiken op:
- Windows computer (Windows 7 of hoger);
- Apple computer (MacBook, iMac);
- Tablets (iPad vanaf versie 2, iPad mini, Nexus 7, Samsung Tab);
- Smartphone.
-
MijnCMH werkt goed op de laatste versies van Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari en Android Browser.
-
-
Informatie op MijnCMH
-
Alle patiënten die voor een consult of behandeling in het CMH zijn geweest en bij wie het legitimatiebewijs is gecontroleerd en geregistreerd, kunnen inloggen in MijnCMH. Het is niet mogelijk om medische dossiers in te zien van voor 2015.
Wilt u uw medisch dossier lezen? Dan kunt u een kopie opvragen bij uw arts. Dit moet u schriftelijk doen via het aanvraagformulier.
-
MijnCMH biedt de mogelijkheid om mee te kijken in gedeeltes van uw medisch dossier. Bij een aantal onderdelen toont MijnCMH informatie vanaf 1 januari 2015.
U kunt dus niet alle informatie uit uw medisch dossier zien op MijnCMH. Maar u hebt hier wel recht op. Wilt u uw medisch en verpleegkundig dossier lezen? Dan kunt u een kopie opvragen bij uw arts. Dit moet u schriftelijk doen via het aanvraagformulier.
-
In principe vertelt uw zorgverlener u tijdens de vervolgafspraak wat de uitslagen betekenen. Via MijnCMH kunt u de uitslagen zelf vooraf bekijken. Als u hiervoor kiest, houd er rekening mee dat de uitslagen in het portaal soms niet helemaal compleet zijn. Ook kan het lastig zijn om de uitslagen te begrijpen.
Heeft u de uitslagen bekeken en maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. -
Niet alle labuitslagen zijn beschikbaar binnen het portaal. U kunt deze uitslagen opvragen via uw behandelend arts. U kunt ze ook opvragen bij de poli waar u onder behandeling bent. We hopen dat dit in de toekomst wel beschikbaar is via het portaal.
-
-
E-consult versturen
-
Ja. Via e-consult kunt u direct een vraag stellen aan uw zorgverlener. U hoeft daarvoor niet te bellen of naar het CMH te komen. U kunt het e-consult ook gebruiken om bijwerkingen van medicijnen door te geven of om een foto of brief als bijlage mee te sturen. Via een e-consult kunt u geen herhaalrecepten aanvragen.
-
U krijgt zo snel mogelijk antwoord van uw zorgverlener. Soms al binnen een paar uur, een andere keer duurt dit 1 of 2 dagen.
Let op: het e-consult is niet geschikt voor spoed. Bel bij spoed altijd naar de polikliniek waar u onder behandeling bent. -
Ja. Soms is het mogelijk om een bijlage toe te voegen aan een e-consult. De knop voor het meesturen van een bijlage (een paperclip) is dan zwart. Als u geen bijlage kunt toevoegen is de paperclip grijs. Let op: een bijlage-bestand mag maximaal 20 MB groot zijn. De bestandsnaam mag maximaal 60 tekens bevatten. Wilt u meerdere bestanden als bijlage meesturen bij uw e-consult? Zet dan deze bestanden bij elkaar op bijvoorbeeld het bureaublad van uw computer. Selecteer ze allemaal en voeg ze tegelijk toe via het paperclipje.
-
-
Vragenlijsten
-
De vragenlijsten staan in uw patiëntportaal MijnCMH in het linker menu onder kopje ’Vragenlijsten’.
-
Wilt u vragenlijsten of dagboeken inkijken die u eerder hebt ingevuld? Klik dan op het tabblad 'Voltooid'.
-
Ja, dat kan. Als u dit aangeeft bij de polimedewerker krijgt u de vragenlijst per post toegestuurd.
-
Onder het kopje 'Vragenlijsten', bij tabblad ’Voltooid’ kunt u vragenlijsten of dagboeken bekijken die u eerder hebt ingevuld. Bij vragenlijsten of dagboeken die u kunt wijzigen ziet u een vierkante icoon met een pennetje. Klik op het icoon om te wijzigen.
Klik op het tabblad 'Te doen' om terug te gaan naar de vragenlijsten en dagboeken die u in kunt vullen.
-
Het kan voorkomen dat de vragenlijst nog verwerkt moet worden door de polimedewerker. Als u de vragenlijst al heb ingevuld kunt u de melding negeren.
-
-
Overige vragen
-
U kunt via MijnCMH contact zoeken met uw zorgverlener wanneer u wilt en vanaf welke plek u wilt. Hierdoor kan het zijn dat u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen.
-
Bent u in het CMH geweest voor een consult of behandeling, dan hebt u toegang tot het patiëntenportaal MijnCMH. Uw legitimatiebewijs moet wel eerst gecontroleerd en geregistreerd zijn in het CMH.
-
U kunt MijnCMH niet zelf uitzetten. Wanneer u MijnCMH niet wilt gebruiken vraag dan aan uw zorgverlener om het uit te zetten.
-
Kijk in uw spam (ongewenste e-mail). Het kan zijn dat e-mails van MijnCMH daar terechtkomen. Het gaat dan om:
- e-consult notificatie e-mail;
- afspraakbevestiging;
- afspraakherinnerings e-mail.
-
Soms vragen wij patiënten een vragenlijst in te vullen voordat de afspraak is. U kunt dan wel inloggen via DigiD. U ziet dan verder nog geen gegevens in uw portaal. Uw volledige portaal wordt pas geactiveerd als u in het CMH bent geweest.
-
Lees meer op de website van DigiD.
-
Ja. Het CMH werkt samen met het UMC Utrecht. Maar de informatie is alleen in te zien door CMH-medewerkers die toegang hebben tot uw persoonlijke dossier.
-
Dat klopt, de foto’s zijn niet beschikbaar via MijnCMH. Wilt u deze toch inzien stuur dan een e-consult aan de afdeling radiologie. Zij kunnen u verder helpen.
-