Minister Ollongren luistert naar “indrukwekkende verhalen” in Bronbeek

Minister van Defensie Kajsa Ollongren heeft vanmiddag het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek in Arnhem bezocht. Ze sprak er met bewoners en personeel.

Bronbeek is van oorsprong het Koloniaal Militair Invalidenhuis. Het bood sinds 1863 onderdak aan oud-militairen van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). Sinds 1970 is het tehuis opengesteld voor oud-militairen uit alle delen van de krijgsmacht. Op dit moment heeft het tehuis 40 bewoners.

Ervaringen

Tijdens de rondleiding door het militaire rusthuis sprak de minister met bewoners. Onder hen ook enkele Indië-veteranen. Zij vertelden haar over hun ervaringen in voormalig Nederlands-Indië. “Het zijn indrukwekkende verhalen om te horen. Ik heb veel waardering voor de bewoners van Bronbeek, die zich allen als militair hebben ingezet voor Nederland namens de Nederlandse regering”, aldus de minister.

Tentoonstelling

De minister kreeg ook een sneak preview van de vernieuwde vaste tentoonstelling van het museum. Er wordt nu nog hard aan gewerkt. De opening van de expositie is voorzien na de zomer van 2023.