Korte clip over het Centrum voor Mens en Luchtvaart

Militaire luchtvarenden moeten fysiek en mentaal klaar zijn en blijven voor inzet. Daarvoor zorgt het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg. Een overzicht van werkzaamheden ziet u in deze korte video.

Binnen de krijgsmacht is er 1 organisatie die ervoor zorgt dat alle luchtvarenden op een goede, effectieve en een zo veilig mogelijke manier kunnen functioneren in de meest uitdagende omstandigheden die het luchtdomein met zich meebrengt. Deze organisatie heet het Centrum voor Mens en Luchtvaart.

Het Centrum voor Mens en Luchtvaart is vanaf de selectieprocedure tot en met de uitdiensttreding betrokken bij het medische, fysieke en psychologische welzijn van de luchtvarenden, waaronder vliegers, loadmasters en flightnurses.

Stilstand is achteruitgang en daarom is een belangrijke taak voor het Centrum voor Mens en Luchtvaart kennis en innovatie op het gebied van human factor. Door diverse specialisten wordt onderzoek gedaan op het gebied van extreme omstandigheden binnen de lucht- en ruimtevaart. Zo wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de vliegveiligheid, wordt de werkomgeving geoptimaliseerd en de prestatie van de luchtvarenden ondersteund.

De mens is een onmisbaar element in het arsenaal van de luchtmacht. Op het scherpst van de snede maken de luchtvarenden van de luchtmacht het verschil. De luchtvarenden zijn daarmee voor het Centrum voor Mens en Luchtvaart een hoofdwapensysteem.

[Tekst: Dutch Ministry of Defence, protecting what we value]