Werkgeversportret Broekman Logistics

Deze video uit 2016 maakt deel uit van een serie portretten over werkgevers die reservisten van Defensie in dienst hebben. In deze video staat Broekman Logistics centraal. Divisie directeur Jacques Kleinkramer vertelt over de meerwaarde van reservisten in het bedrijf.

Broekman Logistics is een logistiek dienstverlener, met het hoofdkantoor in de Rotterdamse haven en actief over de hele wereld.

Wat wij doen, als je het heel basic neemt, de opslag van goederen. En we zorgen dat het komt vanuit Japan, Amerika. En dat het geleverd wordt thuis tot Milaan of Rotterdam.

Het is een mooi bedrijf, het biedt van alles. Je kan verschillende dingen doen hier, zoals controle uitvoeren, zoals ik.

We hebben op het moment 4 reservisten bij ons werken en dat is best aardig wat. Op een club van 500 medewerkers is dat nog beperkt, dus dat kunnen er zeker meer worden.

Voordat ik bij Broekman Logistics begon was ik beroepsmilitair. Ik heb 8 jaar gediend. 3 jaar bij het Koninklijk Huis, vervolgens de wachtmeesteropleiding gedaan en toen ben ik voor 3 jaar op Schiphol geplaatst, als zijnde grenscontroleur.

Wij hebben direct contact met de afdeling BBO, de uitstroomorganisatie van Defensie. Daardoor hebben we een FPS 2 een korporaal 1, dus iemand die uit moest stromen bij Defensie bij ons binnen kunnen halen. Voordat ik hem overnam heb ik wel gezegd dat ik graag wil dat hij reservist blijft, omdat wij daar ook de meerwaarde van zien.

En zo ben ik toch nog een beetje betrokken bij de speciale opdrachten in het land.