Speech PCDS vice-admiraal Boots bij jubileum IDEA

Geachte IDEA-listen en andere aanwezigen,

Ik weet dat ik jullie eigenlijk nóg niet mag aanspreken als IDEA-listen (Integrated Development of Entrepreneurial Activities). Officieel zijn jullie nog steeds NEC’er, leden van het Netwerk Economy and Commerce. Maar los van de mogelijke verwarring met de supporters van de Nijmeegse voetbalclub, moet ik toegeven dat IDEA-list inderdaad gewoon beter klinkt én toepasselijker is.

Maar jullie hebben niet voor niks zo hardnekkig aan jullie geuzennaam vastgehouden. De tekenaar van de traditiecommissie werkt op dit moment aan een nieuw embleem mét IDEA erop. Jullie mogen je dus binnenkort officieel IDEA-listen noemen. Dan weer een feestje!

Want vandaag vieren we al jullie 20-jarig jubileum. Van harte gefeliciteerd! Vanwege corona is dat 2 jaar uitgesteld, maar er zijn mensen die een 22ste verjaardag op de 22e juni van 2022 ook een feestje waard vinden.

Jubilea zijn bij uitstek gelegenheden om terug én vooruit te kijken. Ik kreeg de vraag om iets te vertellen over het belang van reservisten voor de krijgsmacht van vandaag en morgen. Waar willen we de komende jaren naartoe met onze reservisten?