Informatie voor leveranciers van vervoersmiddelen

Defensie heeft doorlopend behoefte aan verschillende transportdiensten of daaraan gerelateerde diensten. De Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie (DVVO) is als logistieke dienstverlener verantwoordelijk voor al het Defensievervoer over de hele wereld.

Civiele markt

De DVVO kan haar taak niet altijd uitvoeren met eigen materieel. Daarom vraagt de organisatie de civiele markt om aanvullende vervoersmiddelen. Dit gebeurt volgens de aanbestedingswetgeving en het Defensiebeleid. De DVVO maakt regelmatig gebruik van raamcontracten of afroepcontracten volgens de Europese aanbesteding. En gaat deze overeenkomsten aan voor maximaal 4 jaar.

Behoefte aan civiel vervoer

De DVVO heeft de volgende (gemiddelde) behoefte aan civiel vervoer:

  • Wegtransport: diepladers, containers, groepage, vervoer gevaarlijke stoffen, VIP-vervoer (touringcar en personenauto’s), taxi, bus, huurauto’s (wereldwijd), koeriersdiensten, opleggers.
  • Zeevervoer: het charteren van zeeschepen, denk vooral aan Roll-on Roll-of (RORO) schepen.
  • Luchtvervoer: charteren van vracht- en passagiersvliegtuigen (vaak voor een bepaald doel).
  • Railvervoer: het vervoer van (lege en/of beladen) Defensiewagons en huur van wagons.
  • Gerelateerd ondersteunend materieel en diensten: hijskranen, interne transportmiddelen, VIP-rijopleidingen en dergelijke.

Heeft u interesse?

Wanneer u als leverancier interesse heeft op een aanbesteding kunt u zich hiervoor inschrijven op TenderNed, het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid. Defensie doet vooraf altijd een evaluatie en screening van uw onderneming.