Werkgeversportret CGI

Deze video uit 2016 maakt deel uit van een serie portretten over werkgevers die reservisten van Defensie in dienst te hebben. In deze video staat de IT-dienstverlener CGI centraal. Vice-president Jeroen Simons vertelt dat het verder verbreden van het fenomeen ‘reservist zijn voor CGI’ van belang is voor Defensie, de medewerker en CGI zelf.

CGI is een wereldwijde speler op het gebied van services rond ict. Dat betekent dus alles tussen het maken van een speciale programmatuur tot het onderhouden van grote applicaties en netwerken.

Defensie is een heel bijzondere klant, van logistiek tot personeel tot daadwerkelijke gevechtsoperaties, en alles wat daar tussen zit. Dus een hele bijzondere klant. En dat maakt het ook voor onze medewerkers interessant om voor Defensie te werken.

En met name de combinatie tussen met je hoofd bezig zijn overdag als technisch begeleider bij CGI. En daarnaast als reservist in het veld werkzaam te zijn, waarbij je compleet andere dingen doet. 

Reservist bij CGI staat eigenlijk nog relatief in de kinderschoenen. Wij hebben in ieder geval de mening dat het verder verbreden van dat fenomeen, dat dat van belang is voor 3 partijen. Voor Defensie, voor onze medewerker en voor CGI zelf. 

Dat is een van de verbeterpunten die wij willen bewerkstelligen, dat ook de werkgever meer de enthousiasmerende kracht is achter het leveren van de reservist aan Defensie. 

Een van de belangrijkste redenen om ook te gaan werken als reservist is om ook dingen naast CGI te gaan doen. Dat ik mezelf verder kan ontwikkelen. En dat heeft met name ertoe gezorgd dat ik enerzijds een hoop plezier in mijn werk heb teruggevonden. Anderzijds dat ik ook het werk meer ben gaan waarderen. Mijn advies richting mijn werkgever zou zijn om groepen te maken. Binnen mijn bedrijf heet dat een special interest groep.

Als het iets oplevert voor CGI als bedrijf, ja dan kan je daar in ieder geval over om de tafel. 

Contractueel houden wij ons bezig sec met het bouwen van IT-systemen. Maar aanpalend werken wij ook mee aan het mede vormgeven van het reservistenbeleid en het invulling geven daarvan.