Deel 2 van “Vrouwen in de Frontlinie” verschenen

Het tweede deel van “Vrouwen in de Frontlinie” is verschenen. Het eerste verscheen 2 jaar geleden. Net als toen staan in deze uitgave van de hand van Johan Kroes verhalen van 50 vrouwelijke militairen centraal. Minister Kajsa Ollongren en staatssecretaris Christophe van der Maat namen vandaag op Internationale Vrouwendag een exemplaar in ontvangst.

De minister schreef zelf het voorwoord. “Ik hoop dat dit boek de ogen opent van mensen die denken – of zelfs vínden – dat Defensie niet voor vrouwen is”, aldus de bewindsvrouw.

Kroes, voormalig speechschrijver bij Defensie, voerde naar eigen zeggen wederom “inspirerende, ontroerende en soms indrukkende” gesprekken met de 50 vrouwen. Met het boek wil hij hen eren voor hun inzet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid.

Vergroot afbeelding Staatssecretaris Van der Maat, minister Ollongren met boek, Johan Kroes en reservist sergeant der 1e klasse Trainde Frijters.
Vlnr: staatssecretaris Van der Maat, minister Ollongren, Johan Kroes en reservist sergeant der 1e klasse Trainde Frijters.

Mannenbolwerk

De militairen delen hun ervaringen met het werken binnen een mannenbolwerk. Maar praten ook over missies in landen als Bosnië, Afghanistan en Mali en delen inspirerende levenslessen. Van soldaat tot generaal en van de pioniers bij de vrouwenkorpsen tot en met de eerste vliegende, varende en vechtende vrouwelijke militairen.

“Vrouwen in de Frontlinie – deel 2” is zowel online verkrijgbaar als in de boekhandel en kost € 21,95. De opbrengst gaat naar Stichting Thuisbasis de Klaproos en Stichting Commando & Family Support.
ISBN 9789491935343.