Defensie stopt inzet personeel voor testen en vaccineren tegen Covid-19

Tot nu toe stonden er nog steeds 750 mensen bij de militaire organisatie op stand-by om de GGD desgewenst te ontlasten. De inzet van Defensiepersoneel om de Nederlandse bevolking te vaccineren en testen is vandaag gestopt.

Defensiepersoneel is volop ingezet in de strijd tegen het corona-virus. In 1e instantie was dit vooral voor en in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, maar ook bij een breed scala aan ondersteunende taken. Dat was het geval in zowel Nederland als in het Caribisch gebied.

Sinds augustus 2020 werd er ook een beroep op Defensie gedaan om de GGD te ondersteunen bij het afnemen van coronatesten. Later waren militairen en hun burgercollega’s in het hele land te vinden. Ze namen coronatesten af en hebben inwoners van Nederland ingeënt tot en met de boosterprik toe.