Halfnaakte mariniers zamelen ruim € 100.000 in met eigen kalender

De verjaardagskalender van het Korps Mariniers heeft uitstekend gescoord. De halfnaakte mariniers hebben meer dan € 100.000 opgehaald. Dit bedrag is gisteren verdeeld over verschillende goede doelen.

Korpscommandant brigadegeneraal Jan Hut stak zijn trots niet onder stoelen of banken. “Dit is wat ons betreft een prachtig resultaat. Het begon met een twitterberichtje en is uiteindelijk doorgegroeid tot 2 edities van een razend populaire kalender. Uiteraard met een knipoog. Die humor is voor ons een belangrijk onderdeel van ons werk. Want juist in de zware omstandigheden waarin wij ons soms bevinden is het humor die alles relativeert.”

De cheques van € 10.000 zijn overhandigd aan afgevaardigden van goede doelen. Het ging om Stichting PTSS, Help ze thuiskomen, Bartimeus, Mytylschool Rotterdam, het Sophiakinderziekenhuis, Stichting Hulphond, Stichting Mariniersziekenboeg, Stichting saamhorigheidsdiner Oud-Mariniers en Rico’s Foundation Cambodja. Daarnaast krijgen 3 goede doelen op Aruba, Curaçao en St. Maarten binnenkort een cheque.

14.000 exemplaren

Van de kalender zijn meer dan 14.000 exemplaren verkocht. Het is de 2e en voorlopig de laatste keer dat de mariniers uit de kleren zijn gegaan. De 1e editie van vorig jaar ging ruim 5.000 keer over de toonbank. De pagina’s van de huidige editie zijn de komende jaren gewoon om te slaan, want het is een verjaardagskalender.

Wie nog een exemplaar wil aanschaffen grijpt helaas mis. Alle kalenders zijn op dit moment uitverkocht.