Matrozen te water in IJsselmeer

3 matrozen in opleiding zijn vanmiddag tijdens de eindoefening van de Eerste Maritieme Militaire Vorming (EMMV) op het IJsselmeer te water geraakt. 1 persoon moest met een schouderblessure naar het ziekenhuis.

De groep van 53 EMMV-leerlingen in rubberboten dreef te ver af. Door de harde wind lukte het niet de rubberboten weer in de goede richting te krijgen en de storm veroorzaakte water in de vaartuigen. Waarschijnlijk belandden de matrozen in het water bij het hozen.

Direct werd de Kustwacht ingeschakeld. Die haalde de militairen uit het water. Schepen in de buurt hielpen bij de opvang op een drijvend platform. De kustwacht bracht de hele groep met reddingsboten aan wal.

De leerlingen van de 8-weekse opleiding tot matroos laten tijdens de eindoefening ‘De Volharding’ zien wat zij in teamverband en onder verzwarende omstandigheden hebben geleerd. De EMMV is de  opleiding tot matroos algemeen.