Nacht van de Militaire Muziek ook digitaal een succes

De Nacht van de Militaire Muziek werd vorig jaar daags van tevoren afgelast. En ook nu leek het muziekevenement er aanvankelijk niet te komen. Gelukkig bood een online editie uitkomst. Zodoende speelden zo’n 100 muzikanten afgelopen weekend de sterren van de hemel tussen de tanks en vliegtuigen van het Nationaal Militair Museum.

Verschillende militaire orkesten gaven acte de presence op 3 podia in een sfeervol verlicht museum.  7 camera’s en een drone brachten het evenement in beeld. Niet alleen de muziek, maar bijvoorbeeld ook de decoropbouw door de crew. Zo kregen de kijkers het gevoel er toch een beetje bij te zijn.

Zorg dat je erbij bent

Bij de live-editie, die tot op heden altijd uitverkocht was, was er ruimte voor 2.500 mensen. De virtuele deuren gingen om 20.30 uur open, waarna de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers net na zonsondergang aftrapten. Geëindigd werd er met het nummer ‘Paradise by the Dashboard Light’ uitgevoerd door de ‘Zorg dat je erbij Band’.

Zo’n 10.000 mensen hadden gezorgd dat ze er thuis op de bank bij waren. Zij werden door het 2 uur durende programma geloodst door radio-dj Wouter van der Goes en televisiepresentatrice Angelique Krüger. Muziek werd afgewisseld met gastsprekers. Het publiek kreeg 12 stukken voorgeschoteld, uitgevoerd door onder meer de Bugelgroep Orkest Koninklijke Marechaussee, het Saxofoonkwartet Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en de Air Force Allstars.

Kijk de Nacht van de Militaire Muziek terug op YouTube.