Lichaam overleden marinier terug naar Nederland

Het lichaam van de zaterdag overleden sergeant-majoor van de mariniers Ben Kooyman (42) wordt vandaag naar Nederland gerepatrieerd. Uit voorlopig onderzoek bleek dat Kooyman op oefening in Noorwegen stierf aan een acute hartaanval.

Vergroot afbeelding Militair rupsvoertuig met kist rijdt door erehaag van saluerende militairen.
Afscheid in Noorwegen van sergeant-majoor van de mariniers Ben Kooyman (42).

De verwachting is dat het vliegtuig met het lichaam van Kooyman vanavond landt. Hij wordt daarna overgedragen aan zijn nabestaanden. Collega’s hebben gisteren afscheid genomen van Kooyman. Dat gebeurde met een militaire ceremonie op Camp Orange.

Kooyman was in Noorwegen voor de wintertraining van 1st Marine Combat Group. Hij was assault engineer van het 14e Combat Support Squadron.

Geliefd collega

“Ben was een zeer geliefd collega, een vrolijk mens en werd gerespecteerd om zijn professionele houding als marinier en senior-instructeur”, meldt de marine. “Wij verliezen een fantastische collega. Voor alle dierbaren van Ben heel veel sterkte en kracht gewenst in deze moeilijke tijden.”