Landmachtmilitair gewond op Kamp Marmal Afghanistan

Een landmachtmilitair is vandaag op Kamp Marmal in Mazar-e-Sharif Afghanistan gewond geraakt aan zijn arm. Het incident gebeurde tijdens een schietoefening op het kamp.

De Nederlandse militair die onderdeel uitmaakt van de NAVO-missie Resolute Support is overgebracht naar het Role 2 veldhospitaal op het kamp. Daar is hij inmiddels door een Nederlands chirurgisch team geopereerd. Zijn toestand is stabiel. Het thuisfront van de militair is geïnformeerd. De militair zal voor verdere zorg naar Nederland gevlogen worden.

Onderzoek

Wat er precies tijdens de oefening is gebeurd is nog onbekend. De marechaussee op kamp Marmal doet onderzoek naar het voorval.

Aan de NAVO-missie Resolute Support nemen momenteel zo’n 150 Nederlandse militairen deel. Ze trainen en adviseren de Afghaanse veiligheidsdiensten en begeleiden hen bij hun logistiek, verbindingen en bedrijfsvoering. Ook adviseren de Nederlandse militairen over de positie van vrouwen, speciale operaties en bestrijding van criminaliteit.