Survival Evasion Resistance en Extraction school

De Survival Evasion Resistance en Extraction (SERE) School is onderdeel van het Centrum voor Mens en Luchtvaart en gevestigd op Vliegbasis Gilze-Rijen. Tijdens een aantal cursussen leert de cursist te overleven in zowel een vredes- als oorlogssituatie. Dit gebeurt in de zogenoemde SERE level-A, SERE level-B en SERE level-C.

Zwembadtraining

Naast Land & Combat biedt de SERE-School ook opleidingen over watersurvival aan. Een onderdeel hiervan is de zwembadtraining, de zogeheten Initial Survival Equipment Course (ISEC). Deze ISEC is opgesplitst in een deel voor het Defensie Helikopter Commando waarbij er getraind wordt in de Helicopter Underwater Egress Trainer (HUET) en een deel voor zowel F-16 als PC-7 die para-gerelateerd is. Daarnaast wordt er voor alle types een Sea Survival Course gegeven waarbij de cursist in een dinghy, een eenpersoons reddingsvlot, enige tijd op zee moet doorbrengen.

Klanten adviseren en kennis vergroten

Naast de primaire taak van het opleiden van luchtvarenden heeft de SERE-School als taak om de klanten te adviseren op het gebied van Personnel Recovery / Life Support Equipment (PR/LSE).

Video: Wat doet het Centrum voor Mens en Luchtvaart

Korte clip over het Centrum voor Mens en Luchtvaart.

Video: Wat doet het Centrum voor Mens en Luchtvaart (Engels)