Boekje voor kinderen van ouder op uitzending

Papa of mama gaat voor Defensie op uitzending. Het kinderleesboekje is bedoeld om kinderen tussen de 2 en 10 jaar voor te bereiden op die periode. Ze lezen wat ze te wachten staat en ze krijgen tips om het wachten makkelijker te maken. 

Duizenden kinderen moeten het soms maanden zonder een van hun ouders stellen omdat die voor Defensie in het buitenland is. Dit kleurrijke prentenboek geeft u aanknopingspunten om met de kinderen over de uitzending te praten.

Het verhaal

Het verhaal bestaat uit 9 korte delen over de familie Schildpad. Grote Schildpad is militair en gaat lang weg. Rode Schildpad en de kleine schildpadden blijven thuis. Grote Schildpad vertelt over het weggaan en gaat oefenen voor de lange reis. De kleine schildpadden bedenken een mooie verrassing voor het afscheid. 

Als Grote Schildpad weg is, maken de kleine schildpadden van alles mee. Ze beleven avonturen met de oppas, er is feest, ze worden ziek en gaan er ook gezellig opuit.

Maar intussen missen de schildpadden Grote Schildpad en Grote Schildpad mist de familie thuis. Gelukkig bellen en schrijven ze elkaar. Het is fijn als er contact is, vooral op het moment dat het extra nodig is. En na heel veel nachtjes slapen komt Grote Schildpad eindelijk weer thuis!

Voor wie?

Dit boekje is voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar van wie papa of mama op uitzending gaat.

Meer informatie

Heeft u vragen over het boekje? Stuur dan een e-mail naar het Bureau Thuisfrontzaken van uw krijgsmachtdeel:

Koninklijke Marine
Titel boekje: 120 kusjes
E-mail: opz.czsk@mindef.nl

Koninklijke Landmacht
Titel boekje: Héééél veel kusjes
E-mail: thuisfrontzaken.DOT@mindef.nl

Koninklijke Luchtmacht
Titel boekje: Voor elke dag een kus
E-mail: CLSK.NASOC.A1@mindef.nl

Koninklijke Marechaussee / Nationale Politie
Titel boekje: Elke dag een kusje
E-mail: mailboxPTFZ@mindef.nl