Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de marechaussee beschikt over beveiligings-, observatie- en arrestatieteams. De BSB wordt ingezet wanneer snel, specialistisch optreden nodig is.

Inzet BSB

De brigade opereert zelfstandig. Als het nodig is treedt de BSB ook samen met politie of militaire eenheden op. De brigade is inzetbaar voor verschillende opdrachten. Zoals:

  • gebouwen binnendringen;
  • objecten en personen beveiligen;
  • arrestaties;
  • observaties.

Beschermingsmiddelen

De brigade heeft speciale kleding en snelle en praktische voertuigen om zichzelf te beschermen. Per actie kijkt de brigade welke beschermingsmiddelen de teamleden moeten dragen. Aanhoudingshonden kunnen helpen bij het aanhouden van verdachten. In moeilijke situaties biedt de aanwezigheid van een aanhoudingshond extra veiligheid voor het team.

Video: Wat doet de BSB?

Samen veiligheid creëren onder bijzondere omstandigheden. Als het erop aankomt. Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten. Een elite eenheid van de Koninklijke Marechaussee. Met bijzondere taken. Observeren. Aanhouden. Beveiligen. Mannen en vrouwen. Opgeleid tot algemeen opsporingsambtenaar. Hoogwaardig getraind. Als combat life saver. Of medic. Specialisten. Met de wereld als werkterrein. Inzet voor heimelijke, moeilijke en gevoelige operaties. Op het land. Op het water. En in de lucht. Met specialistische apparatuur. Hoogstaande techniek. Gepantserde voertuigen. Een diversiteit aan bewapening. En speciaal getrainde honden. 7 dagen per week. 24 uur per dag. Werken in opdracht van het Openbaar Ministerie, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie. Samen veiligheid creëren onder bijzondere omstandigheden. Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten. Als het erop aankomt. Koninklijke Marechaussee.