Bevoorrading en Transport Commando

Defensie heeft voor de bevoorrading van alle missies, oefeningen en inzetten het Bevoorrading en Transport Commando (B&TCo). Deze eenheid zorgt onder meer voor munitie, brandstof, voedsel en water.

Vergroot afbeelding Meerdere Scania Wissel Laad Systemen (WLS) rijden in konvooi achter elkaar tijdens een oefening in Slowakije (2013).
Scania-wissellaadsysteem (WLS).

Om deze goederen te vervoeren plant het B&TCo alle wegtransporten van Defensie, voert ze uit en begeleidt ze. De eenheid is gespecialiseerd in het verplaatsen van grote hoeveelheden goederen en materieel in Nederland en het buitenland.

Voor de bevoorrading en transporten heeft de eenheid een transportvloot met diverse soorten vrachtauto’s, trekker-opleggercombinaties, verreikers, heftrucks en voertuigen voor speciale transporten.

Naast bevoorrading en transport levert het B&TCo ook diverse diensten. Denk aan een mobiele drinkwaterinstallatie, mobiele satellietkeukens en bad/wasinstallaties.

Het B&TCo is 14 april 2015 opgericht en is een samenvoeging van 100 en 200 Bevoorradings- en Transportbataljon en de Defensie Verkeers- en Vervoers Organisatie Compagnie (DVVO-compagnie).