Bezoek tijdens verlof

Of uw relatie tijdens de uitzending verlof heeft, hangt af van verschillende factoren. Zoals de duur van de uitzending, de veiligheid en logistiek. 

Bezoek van het thuisfront

In risicovolle operatiegebieden is het niet mogelijk dat u uw relatie bezoekt tijdens het verlof. In de meeste andere gebieden is dit wel mogelijk. U kunt uw relatie in het uitzendgebied bezoeken of de vakantie daar samen doorbrengen. U betaalt zelf de kosten. 

"Ik vond het prettig om veel te weten. Te weten: ze zit daar. Ze zit in die container, daar slaapt ze. Dat maakt het toch makkelijker. Ik denk dat het goed is als het thuisfront weet hoe de omstandigheden zijn, hoe het eten is. Dat je weet: er wordt goed voor de mensen gezorgd daar."

Vaarprogramma kan veranderen

Bij de marine moet u er rekening mee houden dat het vaarprogramma plotseling kan veranderen. Een gepland havenbezoek kan dan komen te vervallen. Defensie is niet verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan. U kunt zich hiertegen wel verzekeren met een annuleringsverzekering met aanvullende zakelijke marineclausule.