Activiteiten thuisfront

Het thuisfront speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de uitgezonden militairen. De thuisblijver zorgt er tenslotte voor dat thuis alles goed geregeld is. Zodat de militair zich op de missie kan richten. Defensie probeert het thuisfront daarom te betrekken bij het werk van de militair.

Voor militairen op uitzending richt Defensie een thuisfrontafdeling op. De thuisfrontafdeling werkt samen met een thuisfrontcomité. Dit comité bestaat voornamelijk uit vrijwilligers, mensen die net als u een uitgezonden relatie hebben. U kunt zelf ook lid worden van een thuisfrontcomité. Dan helpt u bijvoorbeeld bij het organiseren van thuisfrontactiviteiten en bent u het aanspreekpunt voor de thuisblijvers.

"De relaties van onze militairen verdienen complimenten en de aandacht van Defensie. Onderschat het thuisfront niet. Het is een erg belangrijke factor in het leven van een militair. Wanneer een militair op uitzending is, wordt de werklast van zijn relatie vaak verdubbeld. Ook daar moet je goed rekening mee houden als werkgever. We laten het thuisfront niet alleen met hun zorgen."

Commandant der Strijdkrachten

Thuisfrontinformatiedagen

Naast de thuisfrontinformatiedag die Defensie voor vertrek houdt, zijn er ook tijdens de uitzendperiode een of meerdere thuisfrontcontactdagen. Militairen bij de Koninklijke Marechaussee worden meestal in kleine aantallen uitgezonden. Voor hen is er 3 keer per jaar een gezamenlijke thuisfrontcontactdag.