Embleem Opleidingscentrum School of Air Control

Heraldische beschrijving

De steenuil symboliseert vanuit de oudheid wijsheid. Wijsheid die kan worden verkregen door opleiding en studie, de vliegende steenuil staat voor de opleidingen luchtverkeersleiding en luchtgevechtsleiding. De papierrol verwijst naar de documenten die ten grondslag liggen aan de werkwijzen, procedures en de veiligheidssystemen binnen de luchtverkeers- en luchtgevechtsleiding.

Symbolische betekenis

Met de kleurstelling wordt de dag/nacht operationele inzetbaarheid van het Air Operations Control Station (AOCS) benadrukt (bij het oude embleem: ‘en de beschikbaarheid van opleidingen voor de gehele paarse Defensieorganisatie’). De bliksemschichten maken de basiselementen die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de luchtverkeers- en luchtgevechtsleiding zichtbaar en komen ook voor in het AOCS onderdeelsembleem, te weten radiotelefonie, radardata en communicatienetwerken.

Het constante leerproces, zowel van de School of Air Control, het personeel als de cursisten wordt door het kleine cirkelvormige teken weergegeven. De basis elementen kennis, vaardigheid en attitude worden hiermee geaccentueerd.