Embleem 931 Squadron

Heraldische beschrijving

In azuur een schuingeplaatste octopus van zilver, door de armen waarvan een schuingeplaatste bliksemschicht van goud gaat. Het geheel omgeven door de vastgestelde omlijsting met in het ovale plaatje de Arabische cijfers 931 en met de  embleemspreuk ‘waakzaam en vasthoudend’.

Symbolische betekenis

Het embleem van het voormalige 1 LVG (Luchtmacht Verbindingsgroep) is ook op het nieuwe 931 Squadron van toepassing. Het duidt op de veelzijdige taakstelling. De flits benadrukt de dynamiek van de diverse onderdelen.

In de familie van de weekdieren zijn de octopussen veruit de intelligentste dieren. Zij hebben met hun tentakels een grote reikwijdte, zijn zeer flexibel, kunnen zich uitstekend aanpassen aan hun omgeving en zijn door een eenvoudig doch goed ontwikkeld jet-systeem zeer snel en wendbaar.

De octopus kan zich door zijn tentakels met zuignappen met veel zaken tegelijk bezighouden en zich daar met volharding aan vastklampen. Deze eigenschap is onmisbaar voor 931 Squadron dat de openstelling van de vliegbasis als haar primaire taak ziet. Brandweer, meteo, verkeersleiding en medische dienst vragen continu aandacht, alertheid en vasthoudendheid van de medewerkers. De octopus, de centrale figuur in het  squadronembleem, is met zijn vele armen dan ook het terechte symbool voor 931 Squadron.