Solliciteren, vooropleidingseisen en informatiedagen

Om een opleiding te kunnen volgen aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), moet je eerst solliciteren naar een officiersfunctie bij Defensie. Defensie stelt eisen aan je vooropleiding. Deze zijn afhankelijk van de baan waarnaar je solliciteert. Je vindt meer informatie over opleidingen op werkenbijdefensie.nl

Selectieprocedure

Wanneer je solliciteert en aan de eisen voldoet, krijg je een uitnodiging. De afdeling Werving en Selectie kijkt of je geschikt bent. Dat doen ze door verschillende keuringen: medisch, sport en psychologisch. Ook volgt een aantal gesprekken over waarom je graag voor Defensie wilt werken. Hierna kijkt Defensie wanneer een kandidaat aan de opleiding begint. 

NLDA Informatiedagen

Heb je belangstelling voor een carrière bij Defensie en wil je meer weten over de inhoud van de opleidingen van de NLDA? Dan ben je harte welkom op een van de vele NLDA-informatiedagen. Tijdens deze dag krijg je informatie over de opleiding tot officier. Ook hoor je meer over de keuring en de eisen. Verder komt het leven als officier in opleiding uitgebreid aan bod.