Bibliotheek Nederlandse Defensie Academie

De bibliotheek Nederlandse Defensie Academie (NLDA) is gespecialiseerd in militair wetenschappelijke literatuur. De collectie telt ruim 200.000 boeken. 

2 locaties Bibliotheek NLDA

Bibliotheek KIM in Den Helder heeft een fysieke collectie van ruim 30.000 banden. De zwaartepunten van deze collectie zijn internationale politiek, geschiedenis, SEWACO en platformsystemen. De Bibliotheek KIM is ook in het bezit van een mooie historische collectie. Enkele voorbeelden zijn de in 1662 uitgegeven Atlas Maior van Blaeu, de in 1649 verschenen eerste uitgave van de 2-delige stedenatlas der Nederlanden en het zeldzame Aeloude en Hedendaegsche Scheeps-Bouw en Bestier van Nicolaes Cornelisz Witsen uit 1671.

Bibliotheek KMA in Breda heeft een fysieke collectie bestaat uit ruim 160.000 banden. De zwaartepunten van deze collectie zijn krijgswetenschappen, (militaire) bedrijfskunde, (militaire) gedragswetenschappen, wapentechniek, militaire geschiedenis en internationale betrekkingen. De Bibliotheek KMA is ook in het bezit van een mooie historische collectie. Enkele voorbeelden zijn de atlassen van Blaeu en een boek van Dürer uit 1535.

Publicaties zoeken en inzien

Libsearch (WorldCat discovery) is de zoekmachine van de bibliotheek NLDA. U kunt hiermee met 1 zoekactie zoeken naar boeken, wetenschappelijke artikelen en overige  informatie, digitaal of op papier. Niet alleen binnen de NLDA, maar wereldwijd. Alleen medewerkers en studenten NLDA hebben toegang tot de betaalde digitale collectie van de bibliotheek NLDA. Zij kunnen inloggen met hun NLDA-account

De bibliotheek NLDA is vrij toegankelijk voor Defensiepersoneel. Werkt u niet voor Defensie, dan moet u eerst een afspraak maken. Voor de toegang tot het terrein moet u een geldig legitimatiebewijs laten zien. De dienstverlening is vooral gericht op medewerkers en studenten van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).

U kunt met vragen over de collectie en/of het maken van een afspraak contact opnemen met de bibliotheek NLDA via bibliotheek.nlda@mindef.nl.