Technische problemen Zr.Ms. Karel Doorman onderweg naar Rode Zee

Zr.Ms. Karel Doorman heeft te kampen met technische problemen aan een van de wapensystemen. Deze zijn ontstaan na vertrek vanuit Den Helder en worden op dit moment verholpen. Dat heeft minister van Defensie Kajsa Ollongren de Kamer vandaag laten weten.

Het logistiek ondersteunings- en bevoorradingsschip is onderweg naar de Rode Zee waar het aansluit bij Aspides. Deze operatie is bedoeld om een vrije doorvaart te handhaven, sinds de aanvallen van Houthi’s.

Zodra Zr.Ms. Karel Doorman de noodzakelijke tests heeft doorlopen vertrekt het schip zo snel mogelijk naar het operatiegebied.

De taak van het marineschip is militaire schepen te voorzien van brandstof zodat ze daar de Rode Zee niet voor hoeven te verlaten. In het gebied is bovendien behoefte aan medische capaciteit. Ook daar kan Zr.Ms. Karel Doorman in voorzien.