Koningin Máxima bezoekt Militair Revalidatie Centrum (video)

Koningin Máxima heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg (MRC). De koningin kreeg een rondleiding en werd bijgepraat over de verschillende behandelmethodes. Ook sprak ze met gewonde militairen uit Oekraïne die in Nederland revalideren.  

Vergroot afbeelding De koningin spreekt met een revalidant.
Koningin Máxima bracht een bezoek aan het Militair Revalidatie Centrum.

Het MRC biedt revalidatiehandelingen voor zowel militairen als burgers. Het doel voor alle patiënten is om weer maximaal te kunnen deelnemen aan de maatschappij. De insteek voor de militairen is om ook terug te keren in de krijgsmacht.

Koningin Máxima sprak met verschillende militairen over hun behandeling. Ook ging ze in gesprek met hun revalidatieartsen, fysiotherapeuten en prothesemakers.

Vervolgens bezocht de koningin een ruimte voor activiteitentherapie. Patiënten houden zich daar bezig met hout- en metaalbewerking. Tegelijkertijd oefenen ze onder begeleiding met staan, lopen en bewegen. 

Vergroot afbeelding De koningin in gesprek.
Ze sprak met verschillende militairen over hun behandeling.

Oekraïense militairen

De koningin ontmoette ook enkele Oekraïense militairen. Zij revalideren in het MRC van complexe aandoeningen waarvoor in hun eigen land geen goede behandelingen beschikbaar zijn. Ze moeten bijvoorbeeld opnieuw leren lopen door amputaties.

Commandant MRC Monika Kop-Wijering vond het een eer om de koningin te mogen ontvangen. “We hebben het belangrijke werk van onze revalidatiezorg kunnen laten zien. Elke dag zetten onze medewerkers zich in om de allerbeste zorg te leveren aan militairen die gewond zijn geraakt en burgers. Een bijzondere taak waar we als zorgprofessionals trots op zijn.”

Koning

Woensdag sprak ook koning Willem-Alexander met Oekraïense militairen. Hij woonde een trainingsdag bij van operatie Interflex. Hierbij worden rekruten uit Oekraïne opgeleid in Groot-Brittannië.

Video: Impressie bezoek koningin Máxima