Invictusploeg krijgt smaak te pakken

De Nederlandse deelnemers aan de Invictus Games in Düsseldorf zijn op toeren gekomen. In de bloedhitte sprintte Danielo Mercera op de 100 en 200 meter naar een zilveren, respectievelijk bronzen medaille. Paulo Mooi pakte in zijn sprintrace brons op de 100 meter.  

Vergroot afbeelding Een rennende atleet.
Danielo Mercera steeg in Düsseldorf boven zichzelf uit.

“Het was een harde strijd waarin ik mezelf tegenkwam. De afgelopen dagen heb ik weinig geslapen en liep mijn planning anders. Toch heb ik gepresteerd, wat me een blij mens maakt”, vertelde Danielo.

Vergroot afbeelding Een uithijgende hardloper zit wijdbeens op de baan.
Oud-militair van 11 Luchtmobiele Brigade Paulo Mooi was na afloop van zijn race uitgeteld.

Zilveren plak

Andere atleten kenden eveneens een goede start. Zoals Bram Hanstede die zich bij het indoor roeien op het onderdeel endurance naar het zilver worstelde. Bij de sprint behaalde hij brons. Op hun beurt braken Jaco Hofman (hardlopen, boogschieten), en Jeroen Berends (zitvolleybal, atletiek) persoonlijke records. Door probleemloos te finishen kwamen ze als een soort winnaars over de streep.

Blessure

Patrick van de Vrie bracht het discuswerpen tot een goed einde. Hetzelfde geldt voor ‘atletieker’ Suzan van der Sloot. Ondanks een blessure wist zij de meet te bereiken. De rolstoelbasketballers wonnen tot nu toe al hun wedstrijden en maken kans op de finale.

Vergroot afbeelding Familie moedigt atleten aan. Grote oranje leeuw staat voor hen.
Met hun aanmoedigingen en feloranje shirts trekken de familieleden en vrienden van de Nederlandse atleten de aandacht in Düsseldorf. Zij verblijven er in het licht van het programma ‘Friends & Family’.

Knappende banden

Volgens coach/begeleider sergeant-majoor Ronald Dohmen verlopen de Games voor Nederland tot nu toe boven verwachting. “Niet alleen vanwege de behaalde medailles, maar ook door de vorderingen van de sporters. Bij het rolstoelbasketbal bijvoorbeeld knapten banden van een stoel. Atleten met een posttraumatische stressstoornis schrokken van de knal. Toch pakten ze de draad weer goed op.”