Ruim 600 familieleden uitgezonden militairen bij thuisfrontdag

“Zonder jullie steun, is er geen inzet.” Dat was de boodschap van Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim aan zo’n 600 familieleden van militairen en leden van de Nationale Politie die op uitzending zijn. De familieleden kwamen eergisteren samen op de speciale thuisfrontdag We@Home in evenementencomplex Hart van Holland in Nijkerk.

De dag wordt 2 keer per jaar georganiseerd, zowel in de lente als in de winter. Doel is om op die manier waardering voor en erkenning aan de achtergebleven familieleden van de militairen en agenten te geven. Zij trekken volgens de CDS thuis de kar, terwijl de militair of agent ver van huis is.

De generaal putte hierbij ook uit zijn ervaringen. Eichelsheim was voor inzet zelf ook geregeld langere periodes weg. Zijn vrouw hield dan thuis altijd de boel draaiende, vertelde hij. Zij zorgde er onder meer voor dat hun 3 kinderen op tijd naar school gingen en het ze aan niets ontbrak.

Eichelsheim legde na zijn praatje ook contact met veel aanwezigen. Dat leidde tot plezierige gesprekken en het gevoel dat het thuisfront echt niet vergeten wordt. “Er sprak echt waardering uit de woorden van de generaal”, zo merkte een van de aanwezigen op.

Activiteiten

Uiteraard bestond de dag niet alleen uit gesprekken. Er was in Nijkerk veel te doen en te zien. Volkszanger Frans Duijts trad op en er was een speciale beautyzone ingericht. Hier waren een hair- en nailstylist en een barbier aan het werk. Verder konden de allerkleinsten zich laten schminken en was er voor de wat oudere kinderen een zone waar zij onder meer konden gamen. Daarnaast was er de mogelijkheid om poststukken naar uitzendgebieden te versturen.