Laatste militaire evacuatievlucht uit Soedan

De achtste militaire evacuatievlucht is vanavond vertrokken uit Soedan. Een C-130 Hercules transportvliegtuig vliegt op dit moment naar Jordanië. Na deze extra evacuatievlucht wordt de Nederlandse bijdrage aan de luchtbrug om mensen uit het Afrikaanse land te halen gestopt. 

Vergroot afbeelding Een C-130 staat in Jordanië.
Een C-130 Hercules transportvliegtuig in Aqaba.

Met de laatste militaire vlucht komt een einde aan een reeks evacuatievluchten uit het door oorlog geteisterde Soedan. De meeste Nederlanders van wie bij Buitenlandse Zaken bekend is dat ze in Soedan waren, hebben inmiddels het land verlaten. Dat gebeurde via deze militaire vluchten of die van partnerlanden.

Evacués

In totaal zijn er ten minste 160 Nederlanders geëvacueerd uit Soedan, meer dan 85 van hen met de vliegtuigen van de luchtmacht. Andere Nederlanders konden meevliegen met vluchten van andere Europese landen. Op de Nederlandse vluchten zijn ook circa 130 evacués meegenomen van 18 andere nationaliteiten.