Lichamelijke Oefening & Sportorganisatie

De Lichamelijke Oefening & Sportorganisatie (LO&Sportorganisatie) zorgt voor fysieke fitheid en mentale weerbaarheid die noodzakelijk is om eenheden en individuen wereldwijd in te zetten.

Trainingsprogramma

Het personeel van LO/Sport zorgt voor de lichamelijke en mentale ontwikkeling van militairen, vanaf het moment van opkomst tot aan daadwerkelijke inzet. Het trainingsprogramma richt zich naast lichamelijke kracht en conditie op mentale fitheid en hardheid.

Advies aan commandanten

De organisatie adviseert en ondersteunt commandanten bij het plannen en beoordelen van lichamelijke en mentale opleidings- en trainingsdoelen. Deze stemt de organisatie af op de operationele taken.

De LO&Sportorganisatie zorgt daarnaast voor:

  • Defensiebrede instructeursopleidingen en kadertrainingen op het gebied van lichamelijke ontwikkeling, fysieke trainingen en sport;
  • kennis van lichamelijke ontwikkeling, fysieke trainingen en sport en ontwikkelingen op deze gebieden;
  • mogelijkheden voor militairen om zich met sport te ontwikkelen.

Sportleraar bij Defensie

LO&Sportorganisatie heeft ruim 300 werknemers. Het is de grootste werkgever van Nederland voor sportleiders en -leraren. Er werken zowel afgestudeerden van het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) als van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO).