Materieellogistiek Commando Land

Het Materieellogistiek Commando Land (MatlogCo) voert het onderhoud uit van alle landsystemen van de krijgsmacht, zoals wapens en voertuigen. Het commando is ook het expertisecentrum voor (ingewikkeld) onderhoud aan deze systemen.

Vergroot afbeelding Afdeling Techniek Materieellogistiek Commando Land.
Medewerkers van de Afdeling Techniek werken aan het special forces-voertuig Vector van het Korps Commandotroepen.

Onderhoud

MatlogCo heeft met 1.350 medewerkers de kennis en ervaring in huis om het onderhoud (logistiek) slim te organiseren. Het adviseert ook bij nieuw materieel en het verbeteren van landsystemen. Waar mogelijk werkt het commando samen met de industrie.

Locaties kazernes

MatlogCo werkt op locaties door heel Nederland. De hoofdlocaties bevinden zich in Utrecht (staf), Amersfoort, Leusden en Lettele.

Embleem

Het embleem van MatlogCo toont een tandwiel en een keten van 4 aaneengesloten schakels. Deze symboliseren de capaciteiten van het MatlogCo Land op het gebied van techniek en ketenlogistiek.
Het naar beneden gerichte zwaard geeft aan dat MatlogCo een logistieke eenheid is van de landmacht. De militairen zijn bewapend maar de belangrijkste taak is het ondersteunen van de gevechtseenheden. De Nassausblauwe ondergrond is de internationale kleur van de logistiek.