Kaart met plangebied vervangende pijpleiding DPO tussen Klaphek en Best

Defensie vervangt een pijpleiding voor brandstof tussen Klaphek en Best. De precieze locatie is nog niet bekend. Kijk voor meer informatie op de pagina Vervanging pijpleiding Klaphek-Best.

Deze kaart geeft met dikke rode lijnen aan binnen welk gebied de nieuwe pijpleiding komt te liggen. De rood-gearceerde delen geven een breder zoekgebied aan. De niet-gearceerde delen komen langs de huidige pijpleiding of de Gasunieleiding. Een dunnere paarse lijn met witte rand geeft binnen en buiten dat gebied aan waar de pijpleiding nu loopt.

Onder de download staat het zoekgebied in tekst beschreven.

Het zoekgebied bevindt zich links van de snelweg A2. Van noord naar zuid loopt het eerst vanaf Lopikerkapel tot West Betuwe, dichtbij de bestaande pijpleiding.

Verder naar het zuiden loopt het dan tot Hedel. Dit zoekgebied is zo'n 3 tot 4 kilometer breed, waarbij het in het oosten raakt aan Vianen, Zijderveld, Beesd, Waardenburg, Zaltbommel en Hedel.

Tussen Hedel en Vlijmen ligt al een nieuwe pijpleiding. Daarom is er voor dat deel van de leiding geen zoekgebied aangegeven.

Vervolgens loopt het zoekgebied vanaf Vlijmen tot Boxtel. Het zoekgebied is zo'n 3 tot 4 kilometer breed, waarbij het in het oosten raakt aan 's-Hertogenbosch, Vught en Boxtel.

Vanaf Boxtel loopt het zoekgebied langs de bestaande Gasuniepijpleiding, tot aan de A58 bij Best.