Sporten bij Defensie

Als militair moet je een goede conditie hebben, je moet immers altijd klaar zijn voor inzet. Maar Defensie wil al haar medewerkers gezond houden, sport is daarvoor een van de manieren. Voor militairen en burgermedewerkers zijn er bij Defensie veel mogelijkheden om aan wedstrijdsport te doen, van recreatief tot op hoog niveau.

Video: het Bureau Internationale Militaire Sport

Defensie is een aantrekkelijke werkgever die mogelijkheden biedt om deel te nemen aan sportwedstrijden in verschillende takken van sport.

Beweging heeft een positieve invloed op het welzijn van de mens. Zo ook voor Bart. Hij kreeg door beweging op jonge leeftijd een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Bewegen omdat het niet alleen gezond is, maar ook leuk. En dat had hij op jonge leeftijd al heel snel door. Gesteund door zijn ouders gaat Bart op latere leeftijd op zoek naar fysieke uitdagingen. Die vindt hij al snel en hij ontwikkelt zich in een rap tempo op sportief gebied en dat geeft hem de drive om nog meer te gaan presteren. Na school gaat Bart op zoek naar een uitdagende en avontuurlijke baan. En die vindt hij bij Defensie waar hij de ruimte krijgt om zich sportief te ontwikkelen. Bij Defensie vindt hij een carrière waar een doorlopende fysieke leerlijn centraal staat. Zijn training en sport worden in hoge mate aangemoedigd, waardoor Bart op een gezonde manier functioneert en zich ontwikkelt. Zo maakt hij kennis met het Bureau Internationale Militaire Sport. Dit bureau faciliteert Defensiekampioenschappen in diverse takken van sport voor zowel militairen als burgermedewerkers, werkzaam bij Defensie. 

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor Bart. Zowel de wedstrijdsporter als de recreatieve sporter kunnen bij Defensie in verschillende disciplines deelnemen aan goed georganiseerde evenementen. Militairen die uitblinken in hun sport zoals Bart kunnen zelfs uitkomen in een nationaal militair team dat deelneemt aan internationale militaire wedstrijden. Via Bureau Internationale Militaire Sport krijgt Bart binnen zijn loopbaan bij Defensie de ruimte om zich sportief te ontwikkelen en te trainen. En dat niet alleen, ook motiveert hij anderen om zich fysiek uit te dagen. En voor hem werpt dat z'n vruchten af: Bart is inmiddels militair wereldkampioen tijdrijden.

[Aftiteling: Friendship through sport. Counceil International du sport militaire. Nederland BIMS.]

[Aftiteling: Ministerie van Defensie. Defensie beschermt wat ons dierbaar is.]