Voedingsconcept Geeft (Kr)acht

Goede voeding bevordert uw herstel en kwaliteit van leven. Daarom vindt u in het restaurant van het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg goede, gezonde, en smaakvolle voeding. Het MRC gebruikt hiervoor het voedingsconcept Geeft (Kr)acht.

Voeding

Het voedingsconcept Geeft (Kr)acht werkt met een schijf van 8. In dit concept zijn 3 onderdelen toegevoegd aan de schijf van 5 van het Voedingscentrum: beleving, bewustwording en motivatie.

Bewustwording

Om bewustwording te creëren is voeding een onderdeel van ieder revalidatieprogramma. Het voedingsconcept begint dan ook tijdens het intakegesprek. De revalidatiearts vertelt tijdens dit gesprek dat voeding een belangrijke rol speelt tijdens het revalidatieproces.

Elke revalidant bij het MRC krijgt tijdens de revalidatie ook een voorlichting over het belang van voeding. Dat gaat over het belang van goede voeding voor herstel en een duurzame levensstijl. De informatie uit die voorlichting komt vervolgens op verschillende momenten terug tijdens de revalidatie.

Beleving

De maaltijden worden in het restaurant zichtbaar voor de revalidanten bereid. Zo zien zij dat er met verse producten wordt gewerkt. Ook worden de maaltijden met zorg opgemaakt op restaurantwaardig servies. Dit draagt allemaal bij aan de beleving.

In het sfeervol ingerichte restaurant van het MRC kunnen revalidanten en medewerkers ontspannen eten en drinken op een tijdstip dat voor hen het beste uitkomt. Er wordt niet gewerkt met vaste tijden, maar er zijn tijdblokken voor de maaltijden. En een bezoeker mag tegen betaling altijd mee-eten.

Het restaurant is ingericht op zelfredzaamheid. Ook revalidanten met hulpmiddelen kunnen daardoor zelfstandig hun maaltijd samenstellen.

Ook kan een revalidant altijd terecht voor een herstelsnack na het sporten.

Motivatie

Het MRC creëert een betekenisvolle en motiverende omgeving voor de revalidant. De medewerkers dragen overal binnen het MRC het belang van het voedingsconcept uit. De positieve beleving van goede voeding en de bewustwording over het belang van voeding moet revalidanten motiveren om goed te eten. Niet alleen tijdens hun revalidatieproces, maar ook na hun ontslag.

Passend voedingsaanbod

In het MRC wordt voeding aangeboden die aansluit bij de behoeften van de revalidant. Het eten is niet alleen gezond, maar er is ook extra aandacht voor eiwitrijke en energiebeperkte voeding. Door herkenbare plaatjes op de prijskaartjes is te zien welk product de revalidant het beste kan nemen. De indeling van het eten in het restaurant maakt kiezen voor gezond eten ook makkelijker. Voor minder gezond eten moet de revalidant meer moeite doen.

In het menu houdt het MRC rekening met de seizoenen. Per kwartaal herhaald het menu zich om de 4 weken en na elk kwartaal volgt er een compleet nieuw menu.

Het eten is niet alleen vers, maar er is ook voldoende variatie. Bij het avondeten is er keuze uit 4 verschillende soorten vlees(vervangers), 4 soorten groenten, 3 soorten voeding met zetmeel en 3 sauzen.

Voor vragen

Onze (sport)diëtist is er voor al uw vragen en advies over voeding, leefstijl en lichaamssamenstelling (vetpercentage, spiermassa, lichaamsvocht). U kunt vragen e-mailen naar geeftkracht@mrcdoorn.nl.