Over het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg

Het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg is het behandel- en expertisecentrum van Defensie op het gebied van revalidatiezorg, arbeidsrevalidatie en orthopedische hulpmiddelen.

Video: het Militair Revalidatie Centrum 

Modern revalidatiecentrum voor militairen én burgers

Het MRC Aardenburg is een modern revalidatiecentrum met geavanceerde apparatuur en behandelmethodes en garandeert goede revalidatiezorg voor militairen en burgers. Het revalidatiecentrum behandelt volwassen patiënten voor verschillende aandoeningen. De meeste aandoeningen hebben te maken met bewegingsproblemen (door een ongeval), beroerte, ziekte of een niet-aangeboren afwijking.

Informeel en persoonlijk

Het MRC Aardenburg is een klein revalidatiecentrum, waardoor iedereen elkaar snel kent. Er is een informele sfeer en u krijgt een persoonlijke benadering. De uitzonderlijke geschiedenis van het MRC en het bosrijke terrein in Doorn bieden u een plek om optimaal te revalideren.

Revalideren

Tijdens uw revalidatie gaat het allereerst om uw wensen: bijvoorbeeld wat u (weer) wilt kunnen. Persoonlijke doelen en ambities zijn leidend. Maar het MRC biedt ook begeleiding aan uw naasten. Revalideren doet u namelijk niet alleen.

Kunnen doen wat u wilt is belangrijk. Als uw bewegingsvrijheid beperkt wordt door een ongeluk, blessure, ziekte of amputatie, dan kunt u met verwijzing revalideren bij het MRC. Verschillende medisch specialisten helpen u graag bij het terugwinnen van die bewegingsvrijheid. Het MRC stimuleert revalidanten om dit op eigen kracht te doen: zo zelfstandig mogelijk met kennis van uw grenzen liggen en die ook aan kunnen geven. Daarbij hoort leren wanneer u de kracht van medewerkers, lotgenoten of naasten kan gebruiken.

Burgers en militairen

Het MRC is er voor militairen en burgers. Door die combinatie kunnen de specialisten kennis en ervaring uit de ene doelgroep gelijk inzetten bij de andere doelgroep.

Voor militairen is het doel weer operationeel inzetbaar worden, en voor iedere revalidant is het doel weer maximaal deel kunnen nemen aan de maatschappij. ‘Fit for life’ is het motto.

Klinisch en poliklinisch

MRC Aardenburg biedt zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen. Uw revalidatiearts bepaalt samen met u wat het beste bij uw situatie past.

U krijgt een klinische behandeling als u bij uw dagelijkse activiteiten hulp, verzorging of (verpleegkundige) begeleiding nodig heeft: bijvoorbeeld als u niet zelfstandig kunt eten of wondverzorging nodig heeft.

Militaire revalidanten met een minder zorgintensieve behoefte verblijven klinisch in de Barak.

Bij een poliklinische behandeling (dagbehandeling) komt u een aantal dagen in de week naar het MRC. U slaapt thuis en kunt tussen de behandelingen door terecht in de huiskamer van het MRC.

Soms start uw behandeling met een klinische opname en verandert dat later in een poliklinische nabehandeling.

Specialisten

Verschillende medisch specialisten ondersteunen u bij het halen van uw doelen tijdens uw revalidatie. Het MRC heeft:

Voedingsconcept

Goede voeding bevordert uw herstel en kwaliteit van leven. Lees meer over het voedingsconcept 'Geeft (Kr)acht'.