Over het MRC

Het bosrijke terrein van het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg (MRC) in Doorn biedt u de ruimte en mogelijkheid om optimaal te revalideren. Niet alleen in ons moderne sportcomplex en trainings-en activiteitenruimten maar ook in de buitenlucht. Tussen de therapieën door kunt u zelf op pad in de prachtige omgeving, over toegankelijke verharde paden. Uw bezoek kan natuurlijk mee.

Kaart

Militair Revalidatiecentrum Aardenburg

Aan de slag met uw doelen

Binnen het revalidatietraject gaat u aan de slag om uw revalidatiedoelen te behalen. Dat doet u samen met een revalidatieteam van medisch specialisten. Dit team werkt onder leiding van 4 revalidatieartsen en bestaat uit verschillende therapeuten. Na het 1e gesprek met de revalidatiearts wordt uw revalidatieplan opgesteld. Hierin staat ook vermeld welke therapieën u krijgt.

Mantelzorger doet mee

Uw mantelzorger is de persoon die thuis voor u zorgt, bijvoorbeeld uw partner. Deze mantelzorger geven wij een belangrijke plek tijdens uw revalidatie. De mantelzorger betrekken we vanaf het begin bij het revalidatietraject, en heeft een eigen aanspreekpunt.

Voeding erg belangrijk

Voeding speelt een belangrijke rol bij het revalideren, daarom werkt ons restaurant ‘de Mess’ nauw samen met onze diëtisten. Onze restaurantmedewerkers gebruiken het voedingsconcept ‘Geeft Kracht’. Dit concept werkt met de bekende schijf van 5, maar dan met 3 extra schijven: beleving, bewustwording en motivatie. Zo haalt u het maximale uit uw revalidatie.

Virtueel revalideren, hoe werkt dat?

Het MRC heeft een unieke afdeling: VRR. VRR is de afkorting voor virtual reality revalidatie. In een virtuele (computergestuurde) omgeving kunt u bewegingen oefenen.

De therapeuten op deze afdeling zijn gespecialiseerd in revalidatietherapie met verschillende virtual reality- technieken. 

Geïnteresseerd? Bekijk op YouTube hoe het in zijn werk gaat.