Openingstijden en bezoekregeling Militair Revalidatie Centrum Aardenburg

Wilt u het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg (MRC) bezoeken? Het MRC heeft een bezoekregeling. Op deze pagina vindt u deze regeling en informatie over bezoektijden.

Lees over maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Bezoekregeling

Verblijft u op het MRC en verwacht u bezoek? Hou dan rekening met de volgende bezoekmaatregelen die op uw afdeling gelden:

Bent u opgenomen in het MRC (verpleegcentrum) of verblijft u op de quarantaine afdeling? Dan mag u bezoek ontvangen volgens de volgende richtlijnen:

 • U mag 2 vaste bezoekers ontvangen, waarvan één per dag langs mag komen. De naam van deze bezoekers geeft u door aan de verpleging. De verpleging geeft de naam van uw vaste bezoekers door aan de receptie.
 • Bezoekers melden zich bij binnenkomst bij de receptie. Hier krijgen ze na beantwoording van de RIVM-vragen een toegangspas.
 • Nadat uw bezoeker de handen heeft gewassen, mag u de bezoeker ontvangen.
 • Kinderen onder 13 jaar zijn in bovenstaande aantallen niet meegerekend.
 • U mag uw bezoek alleen op de kamer ontvangen, niet in de publieke ruimtes of huiskamers.

Gaat u met weekendverlof ? Vermijd dan bezoek.

Verblijft u in de Barak, dan is het helaas niet mogelijk om bezoek te ontvangen.

Bent u COVID-19 positief getest en verblijft u op de cohortafdeling? Dan gelden de volgende bezoekregels:

 • U mag 1 vaste bezoeker ontvangen. De naam van deze bezoeker geeft u door aan de verpleging. De verpleging geeft de naam van uw vaste bezoeker door aan de receptie.
 • Bezoekers melden zich bij binnenkomst bij de receptie. Hier krijgen ze na beantwoording van de RIVM-vragen een toegangspas.
 • Nadat uw bezoeker de handen heeft gewassen, mag u de bezoeker ontvangen.
 • Kinderen onder 13 jaar zijn in bovenstaande aantallen niet meegerekend.

Uw bezoeker mag geen klachten hebben die veroorzaakt kunnen zijn door corona (zoals een neusverkoudheid, snotteren, hoesten, koorts). We vragen iedereen met verkoudheidsklachten thuis te blijven.

We vragen u om uw bezoek in te lichten over deze maatregelen, zodat niet meer dan het maximum aantal bezoekers langs komt en bezoekers met lichamelijke klachten thuis blijven. In het centrum staan deze regels ook aangegeven bij de ingang. De bezoekuren blijven ongewijzigd.

Deze aangepaste bezoekregeling geldt in plaats van de hieronder genoemde standaard bezoektijden en -regelingen. 

Bezoektijden

U bent van harte welkom als u het revalidatiecentrum wilt bezoeken.

 • De bezoekuren van het verpleegcentrum zijn van 11.00 tot 21.00 uur. U bent welkom in de openbare ruimte van het hoofdgebouw en de kantine. Vanaf 16.30 uur mogen revalidanten bezoek ontvangen op hun kamer of in de huiskamer. In het weekend en op feestdagen is dit vanaf 13.30 uur. Het bezoek hangt af het therapierooster van de revalidant. Therapie gaat altijd voor.
 • Op het verpleegcentrum is bezoek beperkt mogelijk omdat sommige mensen (nog) niet veel drukte verdragen of bezig zijn met hun therapie. Maar voor de revalidatie is het soms juist goed om buiten de afdeling bezoek te ontvangen. Bijvoorbeeld om de mobiliteit te stimuleren. Voor mensen die om medische redenen niet van de kamer of van het bed af kunnen, maken we natuurlijk een uitzondering.
 • Als de hoeveelheid mensen of de aard van het bezoek storend is voor mederevalidanten, kan het personeel u verwijzen naar de kantine (in het weekend naar het restaurant).
 • Het MRC heeft een regeling voor mantelzorgers. Familie en naasten die mantelzorg verlenen kunnen op uitnodiging meekomen naar therapie.

Als bezoeker mee-eten?

In het weekend kunnen alleen gezinsleden, eerstegraads familie en directe mantelzorgers tegen betaling  (alleen met pin) mee-eten. Dit gebeurt altijd na overleg met de verpleging.

De maaltijden zijn voor een aantal revalidanten ook therapeutische momenten. Daarbij wordt rust en privacy op prijs gesteld. Om die reden kunt u soms niet bij de maaltijd aanschuiven. Dit geldt zeker aan het begin van de revalidatie.

Overleg alstublieft vooraf met de verpleging of u mee kunt eten.

Als u zaterdag, zondag of op een feestdag mee wilt eten dan moet u reserveren voor vrijdagochtend 9.00 uur. Dat kan bij de verpleegkundige.

U kunt als bezoeker alleen mee-eten als de revalidant niet deelneemt aan de therapeutische eetgroep.

Als u als bezoeker niet mee-eet, dan kunt u tijdens etenstijd ook niet in de eetzaal verblijven.