Historische verzamelingen marine

De Koninklijke Marine kent 2 traditiekamers: de Traditiekamer Marineluchtvaartdienst en de Traditiekamer Onderzeedienst. Beide kunt u bezoeken op afspraak.

In onderstaand overzicht vindt u de contactgegevens van deze 2 kleine musea.

Let op:
u bezoekt een militair complex. Daar geldt een legitimatieplicht. Vergeet daarom niet uw paspoort of rijbewijs mee te nemen.

Traditiekamer Collectie Contact

Marineluchtvaartdienst

De traditiekamer toont haar bijna 100-jarige geschiedenis aan de hand van museaal erfgoed en modellen. Te zien zijn onder meer een Seahawk, een Wasp en een Lynx. Buiten staan een Tracker, een Neptune en een Agusta Bell opgesteld. De collectie omvat ook een bibliotheek en een foto- en filmarchief. Daarnaast bevindt zich in de Stilteruimte een gedenkrol MLD waarin zo’n 620 namen van slachtoffers staan vermeld.

Bezoekadres:
Marinevliegkamp De Kooy
Rijksweg 20
1786 PT Den Helder

Bezoeken? Bel dan met:
Bureau OS&O
Tel.: 06- 22 06 35 74
Naar de website

Onderzeedienst

De collectie bestaat uit onder meer modellen van onderzeeboten en het torpedowerkschip. Ook te zien zijn scheepsbellen en -wapenschilden, opgedoken stuurwielen van in de Tweede Wereldoorlog verloren gegane onderzeeboten, torpedo’s en -onderdelen, een collectie Bloedvlaggen, reddings- en ontsnappingsmiddelen, sonarapparatuur en een collectie Onderzeedienstinsignes. Ook is er veel foto- en filmmateriaal aanwezig.

Rijkszee- en Marinehaven 1
Steiger 19, gebouw Waalhaven
1781 ZZ Den Helder
Tel.: (0223) 65 20 51

Te bezoeken op afspraak:
dinsdag en woensdag
10.00 tot 15.00 uur.
Groep: max. 10 personen

Aanmelden tenminste 24 uur van tevoren onder vermelding van:
naam, ID-nummer en merk/type vervoer.