Bijeenkomsten De Peel

De procedure voor het luchthavenbesluit van De Peel is gestopt. Het zoeken van locaties voor jachtvliegtuigen wordt waarschijnlijk onderdeel van een nationaal plan. In december 2023 volgt meer informatie.

Op deze pagina vindt u informatie over bijeenkomsten over de heropening van vliegbasis De Peel. Het gaat om bijeenkomsten voor mensen die in de buurt van De Peel wonen of werken. Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland.

Informatieavonden belevingsvluchten

Op 3 en 6 oktober 2022 vonden informatiebijeenkomsten plaats over belevingsvluchten met een F-35. Met sprekers van het ministerie van Defensie, het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, onderzoeksbureau Invior en de gemeente. Als omwonende kon u vragen stellen over de vluchten zelf, de geluidsmetingen en het belevingsonderzoek dat wordt uitgevoerd.

Vorige bijeenkomsten

Defensie hield in 2022 2 keer eerder een online bijeenkomst over de heropening van De Peel. Experts en medewerkers van Defensie gaven in deze bijeenkomsten toelichting op 4 onderwerpen:

  • nut, noodzaak en het proces van de voorgenomen heropening;
  • geluid en F-35-operaties;
  • milieueffectrapportage (MER);
  • natuur.

Download de presentatie die tijdens de bijeenkomst in januari 2022 is gebruikt.

Antwoord op gestelde vragen

Bekijk de antwoorden van Defensie op vragen die schriftelijk zijn gesteld. De vragen en antwoorden worden nog aangevuld.

Uw vragen kunt u blijven stellen via het contactformulier.