Aanvragen hydrografische data

De Dienst der Hydrografie beschikt over actuele datasets met informatie die in de producten terug te vinden is. De Dienst biedt deze hydrografische gegevens op verschillende manieren aan.

Aanvragen hergebruik zeekaarten of hydrografische publicaties

Zeekaarten en hydrografische boekwerken zijn auteursrechtelijk beschermd. Daarom mogen deze publicaties alleen onder licentie worden hergebruikt. Soms is een licentie gratis. Via het formulier onderaan de pagina kunt u een licentie aanvragen.

De United Kingdom Hydrographic Office (UKHO) handelt namens de Dienst der Hydrografie betaalde licenties af. Bij de UKHO kunt u ook licenties aanvragen voor een aantal andere landen. 

Hergebruik van hydrografische data is mogelijk via webservices en portals. De Dienst der Hydrografie biedt die data bijvoorbeeld aan als partner van het Informatiehuis Marien op de Open Data Viewer. Meer informatie over webservices en hun portals staat in het document 'Online beschikbaarheid van data van de Dienst der Hydrografie'.

Data downloaden via deze site

Tegenwoordig is veel geografische brondata gratis online beschikbaar. De volgende datasets zijn te downloaden via deze site:

Zit de gewenste data hier niet tussen? Of zijn de online mogelijkheden voor u niet voldoende? Dan kunt u met het 'Aanvraagformulier hydrografische data' hieronder uw aanvraag doen. Mogelijk zijn er leverkosten aan verbonden. Als u voor uw aanvraag moet betalen, ontvangt u een offerte. U krijgt dan ook te horen of er voorwaarden gelden voor het leveren van de data. Is de Dienst der Hydrografie niet zelf de bron van de data, dan verwijst de Dienst u door naar de bronhouder.

Aanvraagformulier hydrografische data

Uw gegevens

Uw aanvraag

Deel van een zeekaart of hydrografische publicatie. Bedoeld voor
Getijvoorspellingen ten opzichte van LAT. Bedoeld voor
Dieptegemiddelde stroomgegevens. Bedoeld voor
Anders

Als u kiest voor Wrakken en obstructies, hierboven de reden invullen.

Als u kiest voor Overig, hierboven de omschrijving en reden invullen.

Dataformaat *
Verticaal datum

Het horizontale coördinatenreferentiestelsel (CRS) in uw data-aanvraag is ETRS89/WGS84 (geodetisch datum). Het gewenste verticale CRS (verticaal datum) kunt u hierboven aangeven.

Geografische afbakening

Als u kiest voor Specifiek gebied, hierboven de noordelijke, zuidelijke, westelijke en oostelijke grens invullen.

Als u kiest voor Kaartnummer, hierboven het nummer invullen.

Historische afbakening

Als u kiest voor Historische periode, hierboven de periode (van/tot) invullen.

Nauwkeurigheid

Als u kiest voor Griddata, hierboven de resolutie invullen.

Als u kiest voor Puntdata, lijndata, gebieden, hierboven het aantal decimalen (m) invullen.

Het ministerie van Defensie gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. In de privacyverklaring defensie.nl leest u hier meer over.