Verkrijgen hydrografische data

De Dienst der Hydrografie beschikt over actuele datasets met informatie die in de producten terug te vinden is en biedt deze hydrografische gegevens op verschillende manieren aan.

Aanvragen hergebruik zeekaarten of hydrografische publicaties

Zeekaarten en hydrografische boekwerken zijn auteursrechtelijk beschermd. Daarom mogen deze publicaties alleen onder licentie worden hergebruikt. Soms is een licentie gratis. Via het formulier onderaan de pagina kunt u een licentie aanvragen.

De United Kingdom Hydrographic Office (UKHO) handelt namens de Dienst der Hydrografie betaalde licenties af. Bij de UKHO kunt u ook licenties aanvragen voor een aantal andere landen. 

Hergebruik van hydrografische data is mogelijk via webservices en portals. De Dienst der Hydrografie biedt die data bijvoorbeeld aan als partner van het Informatiehuis Marien op de Open Data Viewer. Meer informatie over webservices en hun portals staat in het document 'Online beschikbaarheid van data van de Dienst der Hydrografie'.

Data downloaden via deze site

Veel geografische brondata is gratis online beschikbaar. De volgende datasets zijn te downloaden via deze site:

Andere data aanvragen

Zit de gewenste data hier niet tussen? Of zijn de online mogelijkheden voor u niet voldoende? Dan kunt u met het 'Aanvraagformulier hydrografische data' uw aanvraag doen.