Embleem 941 Squadron

Heraldische beschrijving

In een achtergrond van 2 kleuren vierkanten in keel en zilver een wolf in natuurlijke kleur. Het geheel omgeven door de vastgestelde omlijsting, met in het ovaalvormige gouden plaatje het nummer 941 in Arabische cijfers van sabel en op het gouden lint de embleemspreuk ‘in flexibilis vis nostra' (in flexibiliteit ligt onze kracht) in Latijnse letters van sabel.

Symbolische betekenis

De wolf staat symbool voor het leven in groepsverband waardoor waakzaamheid en veiligheid gewaarborgd zijn. Het onderdeelsembleem van Eindhoven bevat een wolfskop zodat de directe relatie met de vliegbasis als platform is gelegd.

De wolf als symbool voor waakzaamheid, veiligheid en samenwerking is gehandhaafd en is weergegeven in natuurlijke vorm en kleur.

Als achtergrond is niet gekozen voor 1 maar voor 2 kleuren, hiermee aangevend de operationele taak (zilver): het gereed stellen van het platform als zelfstandige hoofdtaak van het squadron, en de ondersteunende taak (keel) voor het ondersteunen van vliegoperaties van het gestationeerde vliegende squadron.

De schikking van deze 2 kleuren in vierkanten symboliseert op deze wijze tevens de relatie met de vlag van de provincie Brabant en als zodanig de verbondenheid met het grondgebied Noord-Brabant.