Polikliniek Oogheelkunde

Op de polikliniek Oogheelkunde kunt u terecht met ziekten en afwijkingen van het oog. Ook voor metingen voor een nieuwe bril kunt u bij de polikliniek terecht.

Een afspraak maken met de polikliniek Oogheelkunde

Bent u een nieuwe patiënt dan moet u eerst een verwijsbrief van uw huisarts hebben. Daarna kunt u telefonisch een afspraak maken bij een van de oogartsen. Voor een nieuwe brilmeting heeft u geen verwijsbrief nodig. U kunt telefonisch contact opnemen voor een afspraak met een van de optometristen.

Telefoon: (030) 250 22 05
Fax: (030) 250 22 76

De polikliniek is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

Bij onderzoeken is het soms nodig druppels te gebruiken die de pupillen verwijden. In dat geval kunt u soms niet zelf naar huis rijden. Kom dus met het openbaar vervoer of neem iemand mee die u weer terug naar huis kan rijden. Informeer hiernaar bij het maken van een afspraak.

Legitimatiebewijs

Vergeet niet bij uw bezoek uw verwijsbrief en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Dit is een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Uw Defensiepas is geen geldig legitimatiebewijs.

De oogarts

De behandeling door de oogarts kan bestaan uit een ingreep, zoals het verwijderen van zwellingen aan de oogleden of het operatief verhelpen van staar. Ook voert de oogarts specifieke laserbehandelingen zoals nastaar en glaucoom. Voor sommige ingrepen wordt u verwezen door onze oogartsen naar het UMC-Utrecht. De oogarts wordt ondersteund door een optometrist.

Optometrist en orthoptist

Op de polikliniek werken ook een optometrist en een orthoptist. De optometrist ondersteunt de oogarts bij het opsporen van ziektes of afwijkingen en met oogmetingen. De orthoptist onderzoekt de samenwerking van de ogen, bijvoorbeeld bij scheelzien, en de werking van de oogspieren. Voor een afspraak bij een orthoptist is er een overeenkomst met het UMC-Utrecht.

Speciale brillen

Voor bijzondere militaire functies, werkzaamheden of indicaties worden lenzen en brillen aangemeten. Bijvoorbeeld dienstbrillen, inzetstukken voor de scherfwerende bril en het CBRN-masker. Contactlenzen worden momenteel niet aangemeten of gecontroleerd op de polikliniek.

Algemene informatie oogheelkunde

Algemene informatie over klachten of ingrepen kunt u terugvinden via de website van de Nederlandse Oogheelkundig Gezelschap (NOG).

Academische zorg

De oogartsen zijn niet alleen in het Centraal Militair Hospitaal werkzaam maar ook in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hierdoor bieden zij ook aan militaire patiënten academische zorg.

Oogarts

  • F. Hoogendam-Sloot
  • M.B. Jalink